SiO har et bevisst forhold til klima og miljø. Vi følger med på fotavtrykket vårt og jobber med å forbedre oss innenfor alle tjenesteområder. Her er noen av de tingene SiO gjør for miljøet:

  • Massivtre på Kringsjå Studentby: Det bygges i det miljøvennlige materialet massivtre på Kringsjå Studentby. Studenthusene er et Futurebuilt-prosjekt, der klimagassutslippene i forbindelse med transport, energibruk og materialbruk er betydelig redusert.
    Les mer: Byggeprosjektet på Kringsjå Studentby

  • Sol og jordvarme: SiO har investert i solceller på takene på flere av studenthusene på Kringsjå studentby. Solceller på taket produserer elektrisitet. SiO henter også energi fra studentbyens egne geovarmebrønner. Jordvarmen brukes hovedsakelig til å varme varmtvann. Jordvarmen regnes som nærvarme og kommer fra brønner på Kringsjå studentby.
    Les mer: Studentene satser på sol

  • KUTT Gourmet: KUTT Gourmet er et kafé-konsept der matoverskudd gjøres om til gourmetlunsj. KUTT Gourmet finner du på HiOA og UiO. Ingrediensene er overskuddsmat som nærmer seg «best-før»-dato og som ellers ville blitt kastet. Målet er å redusere matkasting, drive bevisstgjøring om matsvinn og samtidig tilby studentene et grønt matvalg på campus.
    Les mer: KUTT Gourmet

  • KUTT Matsvinn 2020: «KUTT Matsvinn 2020» er en treåring samarbeidsavtale mellom aktører i serveringsbransjen, der hoteller, restauranter og kantiner over hele landet har satt mål om å kutte matsvinn med 20 prosent innen 2020. Målet er å redusere matsvinnet på SiOs spisesteder fram til 2020.

  • Resirkulerbar matemballasje: SiO bruker resirkulerbar emballasje på flere av våre serveringssteder. Emballasjen kastes i matavfall og regnes som hundre prosent nedbrytbar. 

  • Sykkel: SiO samarbeider med Sykkelprosjektet i Oslo og Vegvesenet for å gjøre det enklere for studenter å sykle. Dette gjøres for eksempel gjennom vårpussarrangement og andre tiltak.