I årene som kommer vil SiO fortsette å rehabilitere og bygge flere studentboliger på Kringsjå Studentby. Vi vil også fortsette utviklingen av uteområdene. Målet er å skape en levende studentby for alle som bor der. Men hva vil dette si for deg som bor på studentbyen i dag? På denne siden vil du til enhver tid finne oppdatert informasjon om byggeprosjektet på Kringsjå.

Oppgradering av uteområdene

Studentbyen er blitt oppgradert med treningsfasiliteter og felles aktivitetsområder utendørs. Arbeidet har blant annet bygget på innspill vi fikk i en spørreundersøkelse sendt til alle beboere på Kringsjå høsten 2017.

Nedenfor Olav M. Troviks vei 72 har vi etablert Kringsjå torg - et samlingssted med sitteplasser, petanque, og vannspeil som kan brukes som skøytebane om vinteren. Torget vil også bli brukt til ulike arrangementer. Lenger nede på studentbyen har vi etablert et område for ro og rekreasjon med frukthage og plantekasser som du som bor på Kringsjå kan benytte. Vi har også etablert flere hyggelige sitteområder med muligheter for grilling, og en utendørs treningspark som er åpen for alle. Det vil etter hvert også komme en hinderløype, sandvolleyballbane, ballbinge og løpesti.

I hjertet av studentbyen holder vil på å etablere en såkalt vannpark. Det betyr at i stedet for å lede regnvann i rør under bakken ledes vannet i konstruerte dammer, regnbed og andre naturlignende tiltak. Her vil det blant annet bli rekreasjonsområder og hinderløype.

Her kan du se kart over hva som gjenstår av arbeider på uteområdene, og hvilke deler av studentbyen som blir berørt.

SiO Athletica på Kringsjå
SiO Athletica har åpnet treningssenter på studentbyen! Treningssenteret ligger i OMT 72 og tilbyr trening i studio. Du kan også delta på gruppetimer og trene i utegymmen i tilknytning til senteret. Les mer her for å bli medlem i SiO Athletica.

Union864 har åpnet på Kringsjå
SiO Mat og Drikke har åpnet spisestedet Union864 på studentbyen! Her kan du møte naboene dine til kaffe, sandwicher, foccacia, pizza og noe godt å drikke - både tidlig og sent.

Facebook-side for studentbyen
Lik den nye Facebook-siden til studentbyen, Hva skjer på Kringsjå! Her kan du holde deg oppdatert på arrangementer som skjer på studentbyen og i nærområdet, og gode tilbud og happenings hos Athletica Kringsjå og Union864.

Bygging av familieboliger
Vi bygger 82 3-roms familieboliger i massivtre sør-vest i studentbyen. Disse boligene vil bli ferdigstilt i januar 2020.

Støyende arbeider og redusert fremkommelighet
Det vil bli utført  utomhusarbeider forskjellige steder i studentbyen som dessverre vil medføre mye støy og i perioder vil det bli redusert fremkommelighet ulike steder på studentbyen. Støyende arbeider vil bli utført mellom 8 -17 på hverdager. 

Nye vaskerier
I November 2018 åpnet vi et nytt, stort vaskeri i Olav M. Troviks vei 70 og i august 2019 åpnet et enda et nytt, stort vaskeri mellom Olav M. Troviks vei 18 og 24.  

Lesesaler
Vi har etablert to nye lesesaler i OMT 70. Åpningstid er hver dag, hele året fra 7-23. Du har automatisk tilgang til lesesalen med adgangskortet ditt.

Nye, miljøvennlige studenthus i massivtre
To nye studenthus er bygget i massivtre, et miljøvennlig byggemateriale som gir godt bomiljø og lave energikostnader. Byggingen av disse studentboligene var et Futurebuilt-prosjekt, som innebærer at det stilles krav til redusert klimagassutslipp i forbindelse med transport, energibruk og materialbruk.  

Har du spørsmål, ta kontakt med oss her.

Nye studenthus i massiv tre