I årene som kommer vil SiO rehabilitere og bygge flere studentboliger på Kringsjå Studentby. Vi vil også utvikle uteområdene. Målet er å skape en levende studentby for alle som bor der. Men hva vil dette si for deg som bor på studentbyen i dag? På denne siden vil du til enhver tid finne oppdatert informasjon om byggeprosjektet på Kringsjå.

Kringsjå Byggetrinn 1

Vi bygger på Kringsjå

Vi bygger nye 1-roms leiligheter for single i OMT 6. Disse vil stå ferdig høsten 2017. Mellom OMT 62 og 66 og Sognsveien vil det bygges to nye studenthus i massivtre. Dette prosjektet utgjør første byggetrinn i utviklingen av studentbyen.

Hvis du har lyst til å flytte inn i en av de nye boligene når de står ferdig, vil du som beboer på studentbyen i dag ha fortrinnsrett til de nye boligene. De nye studenthusene i massivtre vil inneholde 1-roms leiligheter for single. Du kan søke på de nye studentboligene her.

 Informasjonsmøter
SiO holder jevnlige informasjonsmøter om hva som skjer i utbyggingen. Dato for neste møte er ikke satt.

Miljøvennlig boligbygging
De nye studenthusene bygges i massiv tre, og blir når de står ferdige Oslos høyeste bolighus i massivtre. Massivtre er et miljøvennlig byggemateriale, som gir godt bomiljø og lave energikostnader. Byggingen av disse studentboligene er et Futurebuilt-prosjekt, som innebærer at det stilles krav til redusert klimagassutslipp i forbindelse med transport, energibruk og materialbruk.

Støyende arbeider
Deler av arbeidet i studentbyen vil oppleves som støyende. Arbeider vil pågå mellom 7-20. Støyende arbeider vil foregå på hverdager mellom 08-17, unntatt i spesielle tilfeller. I enkelte perioder vil det bli gjennomført arbeider av spesielt støyende karakter, som kjerneboring, pigging o.l. Spesielt støyende arbeider vil bli varslet på forhånd.

Utvidet arbeidstid
For rehabiliteringen av OMT 6 er det innvilget utvidet arbeidstid på lørdager mellom 8-17. I dette tidsrommet vil det kun bli utført stille arbeider.

Se hvordan det blir!
Lurer du på hvordan de nye leilighetene vi bygger på Kringsjå vil se ut? Vi har satt opp en prototype av de nye ett-romsleilighetene nedenfor OMT 2-4. Ta gjerne en titt inn gjennom vinduet neste gang du går forbi. De nye leilighetene har eget kjøkken og bad.

Lesesal
Utbyggingsarbeidene fører dessverre til at mange beboere opplever støy. Vi har en lesesal i Sogn Studentby som du kan benytte deg av om du ønsker det. Lesesalen har internettilgang og ligger i Rolf E. Stenersen allé 27, like ved Solvang busstopp. For å få tilgang til lesesalen må du kontakte SiOs kundesenter per telefon eller e-post. De kan programmere kortet ditt uten at du trenger å dra innom kundesenteret.

Postbokser
Postboksanlegget er flyttet til brakker nedenfor OMT 2-4, ved siden av det midlertidige vaskeriet. Postdistribusjonen går som vanlig.

Parkering
Parkeringsplassen mellom OMT 62, 66 og Sognsveien er stengt. I mellomtiden kan du benytte deg av de andre parkeringsplassene i studentbyen.

Fremkommelighet
I byggeperioden vil det være perioder med redusert fremkommelighet på deler av studentbyen. Det vil også være anleggstrafikk i Sognsveien og deler av Olav M. Troviks vei.

Gangveien mellom OMT 4 og 6 er stengt.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss her.

Kart_nettside