I de siste årene har SiO rehabilitert og bygget flere studentboliger på Kringsjå Studentby. Vi har også gjennomført en utvikling av uteområdene. Målet var å skape en levende studentby for alle som bor der. Det er fortsatt arbeider som gjenstår og her kan du lese om hva vil dette si for deg som bor på studentbyen i dag.

Oppgradering av uteområdene
Studentbyen er blitt oppgradert med treningsfasiliteter og felles aktivitetsområder utendørs. Arbeidet har blant annet bygget på innspill vi fikk i en spørreundersøkelse sendt til alle beboere på Kringsjå høsten 2017.

Nedenfor Olav M. Troviks vei 72 har vi etablert Kringsjå torg - et samlingssted med sitteplasser, petanque, og vannspeil. Torget brukes også til ulike arrangementer. Lenger nede på studentbyen har vi etablert et område for ro og rekreasjon med frukthage og plantekasser som du som bor på Kringsjå kan benytte. Vi har også etablert flere hyggelige sitteområder med muligheter for grilling, og en utendørs treningspark som er åpen for alle.

I hjertet av studentbyen har vi etablert en såkalt vannpark. Det betyr at i stedet for å lede regnvann i rør under bakken ledes vannet i konstruerte dammer, regnbed og andre naturlignende tiltak. Her er det også rekreasjonsområder og hinderløype.

SiO Athletica på Kringsjå
SiO Athletica har åpnet treningssenter på studentbyen! Treningssenteret ligger i Olav M. Troviks vei 72 og tilbyr trening i studio. Du kan også delta på gruppetimer og trene i utegymmen i tilknytning til senteret. Les mer her for å bli medlem i SiO Athletica. 

Union864 har åpnet på Kringsjå
SiO Mat og Drikke har åpnet spisestedet Union864 på studentbyen! Her kan du møte naboene dine til kaffe, sandwicher, foccacia, pizza og noe godt å drikke - både tidlig og sent.

Facebook-side for studentbyen
Lik den nye Facebook-siden til studentbyen, Hva skjer på Kringsjå! Her kan du holde deg oppdatert på arrangementer som skjer på studentbyen og i nærområdet, og gode tilbud og happenings hos Athletica Kringsjå og Union864.

Nye vaskerier
I November 2018 åpnet vi et nytt, stort vaskeri i Olav M. Troviks vei 70 og i august 2019 åpnet et enda et nytt, stort vaskeri mellom Olav M. Troviks vei 18 og 24.  

Lesesal
Vi har bygget ny lesesal i Olav. M. Troviks vei 70. Åpningstid er alle dager fra 07-23. Du har automatisk tilgang til lesesalen med adgangskortet ditt.

Nye, miljøvennlige studenthus i massivtre
To nye studenthus er bygget i massivtre, et miljøvennlig byggemateriale som gir godt bomiljø og lave energikostnader. Byggingen av disse studentboligene var et Futurebuilt-prosjekt, som innebærer at det stilles krav til redusert klimagassutslipp i forbindelse med transport, energibruk og materialbruk.  

Vi har også bygget 3 nye hus med 82 familieboliger i massivtre. Disse byggene er plusshus, det vil si at det skaper mer energi gjennom sin levetid enn det som ble brukt til produksjon av byggevarer, oppføring, drift og rivning av bygget.

Støyende arbeider og redusert fremkommelighet
Det blir utført utomhusarbeider forskjellige steder i studentbyen som dessverre vil medføre mye støy og i perioder vil det bli redusert fremkommelighet ulike steder på studentbyen. Støyende arbeider vil bli utført mellom 7 -17 på hverdager. 

Utskifting av balkonger Olav M. Troviks vei 12-14
Balkongene på vestsiden av Olav M. Troviks vei 12-14 skifter vi ut balkongene. Arbeidene medfører støy og støv. I enkelte perioder vil det bli gjennomført arbeider av spesielt støyende karakter, som kjerneboring, pigging o.l. Dette vil vi informere om i forkant.

Arbeidet er dessverre forsinket grunnet problemer med levering av materialer. Arbeidet er estimert ferdig i midten av oktober 2021.

Rehabilitering av Olav M. Troviks vei 60
I juli 2021 startet rehabilitering av Olav M. Troviks vei 60. Arbeidene vil pågå til slutten av desember 2021. Utvendig skal platene fjernes og bygget isoleres før det settes opp nye plater. Taket skal også isoleres. De utvendige arbeidene er planlagt ferdigstilt oktober 2021. Det vil også bli totalrenovering innvendig. Bygget vil fremstå likt som Olav M. Troviks vei 64 er nå utvendig. 

For å sikre framdriften i prosjektet, vil vi fra lørdag 2. oktober til lørdag 13. november utvide arbeidstiden slik: Lørdager mellom kl. 08.00 – 16.00, hverdager mellom kl. 07.00 – 19.00.

På plassen mellom byggene Olav M. Troviks vei 54, 60 og 64 er det riggplass og det er satt opp avfallscontainere i området. Adkomsten til nabobyggene kan blir noe begrenset i perioder, men det vil alltid være tilgang til alle bygg.

Bygging og rehabilitering av flere boliger på Kringsjå Studentby
SiO har søkt om tilskudd til å bygge flere studentboliger på Kringsjå. Disse byggearbeidene er planlagt å starte sommeren 2021 og vil medføre støy.

Rehabilitering av Olav M. Troviks vei 66
SiO har vært så heldig å få ekstra midler fra Kunnskapsdepartementet til rehabilitering av Olav M. Troviks vei 60 og 66. Plan for prosjektene vil bli lagt ut når det er klart.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss her.

Nye studenthus i massiv tre