I årene som kommer vil SiO fortsette å rehabilitere og bygge flere studentboliger på Kringsjå Studentby. Vi vil også fortsette utviklingen av uteområdene. Målet er å skape en levende studentby for alle som bor der. Men hva vil dette si for deg som bor på studentbyen i dag? På denne siden vil du til enhver tid finne oppdatert informasjon om byggeprosjektet på Kringsjå.

Oppgradering av uteområdene

Studentbyen er blitt oppgradert med treningsfasiliteter og felles aktivitetsområder utendørs. Arbeidet har blant annet bygget på innspill vi fikk i en spørreundersøkelse sendt til alle beboere på Kringsjå høsten 2017.

Nedenfor Olav M. Troviks vei 72 har vi etablert Kringsjå torg - et samlingssted med sitteplasser, petanque, og vannspeil som kan brukes som skøytebane om vinteren. Torget vil også bli brukt til ulike arrangementer. Lenger nede på studentbyen har vi etablert et område for ro og rekreasjon med frukthage og plantekasser som du som bor på Kringsjå kan benytte. Vi har også etablert flere hyggelige sitteområder med muligheter for grilling, og en utendørs treningspark som er åpen for alle. Det vil etter hvert også komme en hinderløype, sandvolleyballbane, ballbinge og løpesti.

I hjertet av studentbyen holder vil på å etablere en såkalt vannpark. Det betyr at i stedet for å lede regnvann i rør under bakken ledes vannet i konstruerte dammer, regnbed og andre naturlignende tiltak. Her vil det blant annet bli rekreasjonsområder og hinderløype.

SiO Athletica på Kringsjå
SiO Athletica har åpnet treningssenter på studentbyen! Treningssenteret ligger i OMT 72 og tilbyr trening i studio. Du kan også delta på gruppetimer og trene i utegymmen i tilknytning til senteret. Les mer her for å bli medlem i SiO Athletica.

Union864 har åpnet på Kringsjå
SiO Mat og Drikke har åpnet spisestedet Union864 på studentbyen! Her kan du møte naboene dine til kaffe, sandwicher, foccacia, pizza og noe godt å drikke - både tidlig og sent.

Facebook-side for studentbyen
Lik den nye Facebook-siden til studentbyen, Hva skjer på Kringsjå! Her kan du holde deg oppdatert på arrangementer som skjer på studentbyen og i nærområdet, og gode tilbud og happenings hos Athletica Kringsjå og Union864.

Bygging av familieboliger
Vi er godt i gang med byggingen  av 82 3-roms familieboliger i massivtre sør-vest i studentbyen. Disse boligene vil bli ferdigstilt i første halvdel av 2010.

Utskifting av balkonger Olav M. Troviks vei 2-4
Vi vil foreta en utskifting av balkongene i Olav M. Troviks vei 2-4 i perioden 20. juni - 8. august 2019.

Støyende arbeider og redusert fremkommelighet
Det er forventet at arbeidene dessverre vil medføre mye støy, og at det i perioder vil bli redusert fremkommelighet ulike steder på studentbyen. Støyende arbeider vil pågå mellom 8 -17 på hverdager. 

Nye vaskerier
I November 2018 tok vi I bruk et nytt, stort vaskeri i Olav M. Troviks vei 70 og vi har startet etablering av enda et nytt, stort vaskeri i den andre enden av studentbyen. Det vil stå ferdig på forsommeren 2019. Når det nye vaskeriet åpner, vil vi stenge de andre små vaskeriene. Derfor vil maskiner, som slutter å fungere i de små vaskeriene, ikke bli erstattet.

Ny lesesal
Vi har etablert en ny lesesal i OMT 70 og jobber med å etablerer en til. Åpningstid er hver dag, hele året fra 7-23. Du har automatisk tilgang til lesesalen med adgangskortet ditt.

Nye, miljøvennlige studenthus i massivtre
De nye studenthusene som er ferdigstilt er bygd i massivtre, et miljøvennlig byggemateriale som gir godt bomiljø og lave energikostnader. Byggingen av disse studentboligene er et Futurebuilt-prosjekt, som innebærer at det stilles krav til redusert klimagassutslipp i forbindelse med transport, energibruk og materialbruk. Studenthusene inneholder 1-roms leiligheter for single. Har du lyst til å flytte inn i en av de nye boligene? Da kan du søke her.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss her.

Nye studenthus i massiv tre