I årene som kommer vil SiO rehabilitere og bygge flere studentboliger på Kringsjå Studentby. Vi vil også utvikle uteområdene. Målet er å skape en levende studentby for alle som bor der. Men hva vil dette si for deg som bor på studentbyen i dag? På denne siden vil du til enhver tid finne oppdatert informasjon om byggeprosjektet på Kringsjå.

Oppgradering av uteområdene
Studentbyen oppgraderes nå med treningsfasiliteter og felles aktivitetsområder utendørs. Arbeidet bygger blant annet på innspill vi fikk i en spørreundersøkelse sendt til alle beboere på Kringsjå høsten 2017.

Nedenfor Olav M. Troviks vei 72 etablerer vi Kringsjå torg - et samlingssted med sitteplasser, petanque, bordtennis og vannspeil som kan brukes som skøytebane om vinteren. Torget skal også kunne brukes til ulike arrangementer. Lenger nede på studentbyen etablerer vi et område for ro og rekreasjon med frukthage og plantekasser som du som bor på Kringsjå kan benytte. Det vil også komme en utendørs treningspark og hinderløype, sandvolleyballbane, ballbinge og løpesti, i tillegg til hyggelige sitteområder med muligheter for grilling.

Uteområdene ferdigstilles i løpet av semesterstart, med noen få unntak.

SiO Athletica åpner på Kringsjå
SiO Athletica åpner treningssenter på studentbyen høsten 2018. Treningssenteret vil etableres i lokalet hvor Kiwi holdt til før (OMT 72). Det vil også etableres utendørs treningsfasiliteter i tilknytning til senteret.

SiO Mat og Drikke åpner på Kringsjå
SiO Mat og Drikke åpner spisestedet UNION 864 på studentbyen. Her kan beboerne møte naboer til pizza, kaffe, sandwicher og noe godt å drikke - både tidlig og sent.

Bygging av familieboliger
Neste trinn i utbyggingen av Kringsjå Studentby er bygging av 82 3-roms familieboliger sør-vest i studentbyen.

I forbindelse med byggingen vil pumpestasjonen som nå ligger ved OMT 44 flyttes til nedsiden av OMT 46. Dette arbeidet vil pågå i perioden fra 22.mai og ut august 2018.

Støyende arbeider og redusert fremkommelighet
Det er forventet at arbeidene dessverre vil medføre mye støy, og at det i perioder vil bli redusert fremkommelighet ulike steder på studentbyen. Støyende arbeider vil pågå mellom 8 -19 på hverdager, og 10 - 15 på lørdager.

Lesesal på Sogn Studentby
Arbeidene på studentbyen fører dessverre til at mange beboere opplever støy. Vi har en lesesal i Sogn Studentby som du kan benytte deg av om du ønsker det. Lesesalen har internettilgang og ligger i Rolf E. Stenersen allé 27, like ved Solvang busstopp. For å få tilgang til lesesalen må du kontakte SiOs kundesenter per telefon eller e-post. De kan programmere kortet ditt uten at du trenger å dra innom kundesenteret.

Nye, miljøvennlige studenthus i massivtre
De nye studenthusene som er ferdigstilt er bygd i massivtre, et miljøvennlig byggemateriale som gir godt bomiljø og lave energikostnader. Byggingen av disse studentboligene er et Futurebuilt-prosjekt, som innebærer at det stilles krav til redusert klimagassutslipp i forbindelse med transport, energibruk og materialbruk. Studenthusene inneholder 1-roms leiligheter for single. Har du lyst til å flytte inn i en av de nye boligene? Da kan du søke her.

Har du spørsmål, ta kontakt med oss her.

Nye studenthus i massiv tre