Oppgraderinger på Kringsjå
På Kringsjå Studentby har vi i det siste oppgradert uteområdene, åpnet nye vaskerier, bygget ny lesesal og bygget flere nye miljøvennlige studenthus i massivt treverk, i tillegg til at vi har åpnet treningssenteret SiO Athletica Kringsjå og spisestedet Union 864.

SiOs hovedoppgave er å tilby boliger for studenter i Oslo og det er behov for flere studentboliger. Vi bygger så mye vi kan, og Kringsjå er godt utviklet til å ta godt imot flere studenter. Etter mange års forberedelser har vi nå fått muligheten til å bygge mer på egen tomt.

På denne siden vil vi gi deg informasjon fortløpende så tidlig som mulig underveis i prosjektet. Vi vil oppdatere informasjonen fortløpende. Alle datoer oppgitt på denne siden er med forbehold om endringer.

Vi har startet neste byggetrinn
Vi startet byggingen i 2. kvartal 2022, og byggetiden er estimert til å vare i 3 – 4 år.  Det vil bli bygget inntil 8 nye bygg som vil romme ca. 500 leiligheter; ca. 400 ett-roms- og ca. 100 to-romsleiligheter. Prosjektet har et mål om en klimareduksjon på 30 prosent målt mot dagens praksis.

Her kan du se den foreløpige planen for hvor de nye byggene vil komme, med tilhørende byggeplass i grått og grønt.

KRI fase 3

Støy og ulemper
Arbeidstiden vil være mandag – fredag, kl. 07:00-17:00. Det vil dessverre være perioder med betydelig støy og støv. Noe redusert adkomst må regnes med.

På et tidspunkt i prosjektet vil vi også måtte bore brønner for å hente ut nærvarme til de nye byggene. Disse arbeidene er spesielt støyende.  

Vi skal uansett gjøre det vi kan for å legge til rette for at arbeidene er minst mulig sjenerende i hverdagen.

Lesesal
I Olav M. Troviks vei 70 har Kringsjå Studentby en egen lesesal med nettilgang. Du bruker adgangskortet ditt for å komme inn i lesesalen. Åpningstid er alle dager mellom kl 07.00 - 23.00.

Parkering
I forbindelse med byggeprosjektet vil det være færre parkeringsplasser i studentbyen. For informasjon om kapasitet på parkeringsplasser, se Aimo Parks nettside www.Aimopark.no eller appen som du finner på App Store (iOS) og Google Play (Android).

Tårnkran med lys
Vi vil montere en tårnkran som vil lyse opp byggeplassen fra 1. oktober. Lyset på byggeplassen vil vare frem til mars 2023. Lyset vil være på mandag – fredag fra kl. 07-17. Du som bor i Olav M. Troviks vei 24, 26 og 34 vil kunne få lys inn i boligen. For å unngå at dette sjenerer deg, kan du rulle ned persiennen på forhånd.

Olav M. Troviks vei 28A og 30D
Grunnarbeidene for Olav M. Troviks vei 28A og 30D samt utgraving av vann- og avløpsgrøft startet i 3. kvartal 2022.

Arbeidene knyttet til Olav M. Troviks vei 28 A og 30D vil bestå av graving og boring av peler ned i fjell, mens arbeidene knyttet til grøften vil være graving, med noe sporadisk innslag av pigging og sprengning ved Olav M. Troviks vei 24 og 26. Dette vil pågå til slutten av midten av mars.

Fra januar 2023 vil arbeidene med Olav M. Troviks vei 30D og 30E være i full sving. Parkeringskjelleren skal støpes og byggene på denne delen av tomten vil ferdigstilles.

Arbeider i Olav M. Troviks vei
Arbeider med å flytte en del av Olav M. Troviks vei vil også starte i januar. Entreprenør vil starte å arbeide på veien nordvest på tomten mot Lyn fotballbane.

Annet
Vi vil også utføre gravearbeider som innebærer at veien fra vaskeriet og vestover til anleggsplassen blir stengt. Beboere i Olav M. Troviks vei 26 må bruke en alternativ vei til bygget. Det vil heller ikke være mulig å parkere her i perioden fremover.

I samme tidsrom vil det bli prøveboring for energibrønner på parkeringsplassen ved Lynbanen.

Ved eventuelle spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med oss her.