Vi får mange henvendelser fra studenter og unge voksne vedrørende prevensjon og seksuell helse. SiO Helse har både helsesykepleier og leger som kan hjelpe deg.

Mistenker du at du har fått koronavirusinfeksjon?
Dersom du føler deg syk, må du holde deg hjemme. Dersom du har lette luftveissymptomer bør du være hjemme inntil en dag etter at du føler deg frisk. Du trenger ikke kontakte helsevesenet for testing.

Hvis du får alvorlige symptomer, kan du ringe Oslo Kommunes korona-linje på 21 80 21 82 eller Oslo legevakt på 116 117. Dersom du ikke får kontakt med Oslo kommune, kan du ringe oss for informasjon (ikke bestille time i forbindelse med koronavirus på nett).

Hvis du er i tvil om hva du skal gjøre, ta koronasjekken her.

Hvis du har luftveisinfeksjon, er forkjølet og/eller har feber skal du ikke møte i våre lokaler.


Informasjon om forebyggende tiltak i SiO.

Du må være student og ha betalt semesteravgift for å benytte våre tilbud. Noen av tjenestene krever i tillegg at du har fastlege hos oss. Du trenger imidlertid ikke å ha fastlege i SiO for å få time hos vår helsesykepleier eller for å benytte vårt drop-in-tilbud hos lege, se nedenfor. Vi oppfordrer alle til å opprette bruker på helsenorge.no.

Ved å logge deg inn på helsenorge.no kan du se, bestille og avbestille timer hos helsesykepleier. Der kan du også komme i kontakt med resepsjonen ved å skrive melding via E-kontakt til «Seksuell helse».

Eksempler på spørsmål studenter kommer med er:

  • Prevensjonsveiledning
  • Graviditet
  • Samtale om abort/etter abort
  • Seksuelle utfordringer
  • Kropp
  • Problemer i relasjoner til partner, venner eller familie
  • Kjærlighetssorg
  • Spørsmål om seksuell identitet og kjønnsidentitet
  • Nedstemthet
  • Seksuelt overførbare infeksjoner

Prevensjon
Alle studenter som har betalt semesteravgift kan bestille time hos helsesykepleier for prevensjonsveiledning. I tillegg til å forskrive p-piller, p-ring og p-plaster, kan vår helsesykepleier sette inn p-stav.

Spiralinnsettelse og fjerning av p-stav og spiral skjer foreløpig hos lege. For prevensjonsveiledning, gjelder ikke drop-in-avtaler, men timebestilling. Da er det viktig å poengtere at timeavtaler hos legene i SiO Helse krever at du har din fastlege hos SiO Helse.

Seksuelt overførbare infeksjoner
Drop-in-testing for klamydia, gonoré, HIV, syfilis og hepatitt er gratis. Vi tilbyd også gratis kondomer.

Når det gjelder testing for klamydia og gonoré, må det ha gått minst to uker siden mulig smittetidspunkt før du tar testen. For gutter må det ha gått minst én time siden siste vannlating. Kvinnene tilbys vaginalpensel som testmetode.

Du trenger ikke å bestille time på forhånd. Kom innom oss for, så vil du få snakke med lege eller helsesykepleier så snart de har tid, les mer om våre åpningstider og vårt drop-in-tilbud. Litt ventetid må av og til påregnes.

Dersom du tenker at problemstillingen din krever en gynekologisk undersøkelse av lege, må du bestille time. Timebestilling hos lege gjelder for de som har fastlege i SiO Helse.

Prøvesvarene dine kan du sjekke selv på www.furstpasient.no med sikker pålogging med BankID.

HPV
Alle som ønsker vaksine mot HPV kan få resept på dette og få satt vaksinedosene hos sykepleier.