Ressurser og selvhjelp

Vil du ha hjelp til å takle helt vanlige psykiske utfordringer, kan det være smart å starte her. Vi har samlet lydfiler, filmer og annet materiell du kan bruke.

Kursene kan du gjennomføre selv, og alt er gratis. Du trenger ikke registrere deg for å få tilgang.

Hjelp til studiemestring

SiO Helse holder flere kurs i stress og studiemestring, og hvordan man kan lære seg å utsette mindre. Her finner du kursmateriell og flere nyttige videoer som kan hjelpe deg på veien.

Lær deg stress- og studiemestring

Trenger du motivasjon, råd og ideer til å disponere tiden din, få smartere studievaner og takle stress bedre? Gode studievaner bidrar til mindre stress og en roligere hverdag.

Slik får du bedre studievaner

Sliter du med angst eller depresjon?

Studielivet kan være utfordrende, og mange kjenner på en dårligere mental helse i denne tiden. Under finner du ressurser, kursmateriell og videoer som kan hjelpe om du sliter med angst eller depresjon. Ikke nøl med å ta kontakt med vår psykisk helse- og rådgivningstjeneste hvis du trenger noen å snakke med.

Trenger du noen å snakke med?

Ring Studenttelefonen, et gratis og anonymt tilbud for alle studenter. De som svarer har god kjennskap til studentlivet og har taushetsplikt.

Ring 116 123 (tast 3). Studenttelefonen har åpent alle dager mellom 18-02, også i helger og høytider. 

Få hjelp hos Studenttelefonen

Søvn og mindfulness-øvelser for en bedre studiehverdag

Søvn og avslapning er viktig for å få en god studiehverdag. Hvis du sliter med søvnvansker, eller ønsker å bli mer tilstede her og nå, kan du finne gode øvelser nedenfor som hjelper deg med dette.

Slik presterer du bedre på eksamen!

Gjør tanken på eksamen deg engstelig? Da er du ikke alene. Halvparten av alle studenter har hatt eksamensangst (Shot-undersøkelsen 2018). Da er det fint å vite at det er flere ting du kan gjøre for å prestere bedre på eksamen.

Slik takler du eksamensangsten

Er du en prokrastinerer?

Pleier du å utsette alt til siste liten? Hvorfor prokrastinerer vi egentlig, og hva kan vi gjøre med det? SiO Helse holder kurs hvor du kan lære deg å utsette mindre. Her kan du laste ned kursmateriell.

Lær deg å utsette mindre

Bli med på gratis kurs

Vi har mange forskjellige kurs og grupper som kan gjøre hverdagen som student enklere. Lær mer om mindfullness, depresjonsmestring eller hvordan du takler eksamensangst.

På kurs får du praktisk trening, gode tips og verktøy, og ikke minst, du treffer mange andre som er i samme situasjon. 

Les mer og meld deg på kurs

Oppdatert 25.05.23