COVID-19 TEST

SiO Helse har teststasjoner på UiO og OsloMet og tilbyr gratis testing av covid-19 for alle SiO-studenter, ansatte og deres venner og familie.

I tillegg til testing av covid-19, tilbyr vi hurtigtest for symptomfrie studenter og ansatte ved UiO, og selvtest for symptomfrie beboere på Kringsjå Studentby.

SiO Helse tilbyr testing av covid-19

Hvem bør teste seg?
Dersom du mistenker at du er smittet bør du teste deg. Mistenk covid-19 hvis du har symptomer, eller hvis du har vært utsatt for smitte siste ti dager, enten fordi du har vært i et område med mye smitte eller fordi du har vært nærkontakt i mer enn 15 minutter med en som er bekreftet syk. For oppdaterte testkriterier, se Folkehelseinstituttet.

Hvordan bestille tid for testing?
Studenter med norsk personnummer kan bestille tid på helsenorge.nounder «Helsekontakter». Vennligst fyll ut dette skjemaet i forkant av testen. Du kan også bestille time ved å ringe 22 85 33 00. Ved manglende ledig time hos oss, kan du også bestille koronatesting via kommunens koronatelefon.

Bestill time for testing

Når bør du bestille time?
Har du symptomer, sett deg opp på første ledige time. Er du nærkontakt, sett deg opp til testing 5-7 dager etter mulig smitte. 

Her finner du åpningstider for teststasjonen på Frederikkeplassen og i Pilestredet 35 på OsloMet. 

Prøvesvar
Prøvesvaret finner du på helsenorge.no 1-3 dager etter at du tok testen. Dersom du ikke har norsk personnummer, må du ringe SiO Helse for å få svar. Får du påvist korona, blir du ringt opp av bydelens smittevernteam for oppfølging.

Hurtigtest og selvtest 
Vi tilbyr hurtigtest for deg som studerer eller jobber på Blindern eller UiOs lokaler i sentrum, og som ikke har symptomer. Hurtigtestingen foregår i Idrettshallen og i Professorboligen. For deg som bor på Kringsjå Studentby og ikke har symptomer tilbyr vi selvtest.

Fra mandag 12. april stenger hurtigtestingen kl. 15.30.
Siste dag med hurtigtesting i regi av SiO Helse er lørdag 17. april.

Hurtigtesting UiO     Selvtest på Kringsjå og Sogn  

Ofte stilte spørsmål og svar
Lurer du på om barn kan teste seg hos oss eller om du kan få en korona-attest? Les ofte stilte spørsmål og svar her.