COVID-19 TEST

SiO Helse har teststasjoner utendørs på Blindern (UiO) og Bislet (OsloMet) og tilbyr gratis testing av covid-19 for alle SiO-studenter, ansatte og deres venner og familie. Vi tilbyr også hurtigtest for 24-timers koronasertifikat.

I tillegg til testing av covid-19, tilbyr vi selvtest for symptomfrie beboere på Kringsjå og Sogn Studentby. Siste dag for utdeling av selvtester er 24.09.21.

SiO Helse tilbyr testing av covid-19

Hold avstand og bruk munnbind
Vi oppfordrer deg til å bruke munnbind når en-meteren ikke kan opprettholdes og/eller ved mistanke om smitte. 
Dersom du har symptomer eller mistenker smitte skal du avtale tid for testing på teststasjonen, som er plassert utendørs. Du må ikke gå inn i lokalene på campus ved mistanke om smitte. 

Hvem bør teste seg?
Dersom du mistenker at du er smittet bør du teste deg. Mistenk covid-19 hvis du har symptomer, eller hvis du har vært utsatt for smitte siste ti dager, enten fordi du har vært i et område med mye smitte eller fordi du har vært nærkontakt i mer enn 15 minutter med en som er bekreftet syk. For oppdaterte testkriterier, se Folkehelseinstituttet.

Hvordan bestille tid for testing
Studenter med norsk personnummer kan bestille tid på helsenorge.nounder «Helsekontakter». Vennligst fyll ut dette skjemaet i forkant av testen. Du kan også bestille time ved å ringe 22 85 33 00. Ved manglende ledig time hos oss, kan du også bestille koronatesting via kommunens koronatelefon.

Bestill time for testing

Når bør du bestille time?
Har du symptomer, sett deg opp på første ledige time. Er du nærkontakt, sett deg opp til testing 5-7 dager etter mulig smitte. 

Gratis hurtigtest for 24-timers koronasertifikat
SiO Helse tilbyr gratis hurtigtest til antatt friske som trenger å vise til en negativ test i forbindelse med deltakelse på arrangementer som krever dette, f.eks konserter, teater, fotballkamper og festivaler.

En negativ hurtigtest gir grønt koronasertifikat i 24 timer.

For å få tatt en slik test til dette formål, kan du møte på drop-in-avtale. Se åpningstider under.

Åpningstider
Her finner du åpningstider for teststasjonen på  Blindern (Frederikkeplassen UiO) og i Pilestredet på OsloMet. 

Prøvesvar
Prøvesvaret finner du på helsenorge.no 1-3 dager etter at du tok testen. Dersom du ikke har norsk personnummer, må du ringe SiO Helse for å få svar. Får du påvist korona, blir du ringt opp av bydelens smittevernteam for oppfølging.

Selvtest 
For deg som bor på Kringsjå og Sogn Studentby og ikke har symptomer tilbyr vi selvtest. Selvtest kan hentes hos Athletica Kringsjå, i åpningstiden, eller utenfor Rolf E. Stenersens allé 9, onsdager kl. 12:00 – 18:00. 
Enkelte læresteder tilbyr også selvtesting for sine studenter.

Siste dag for utdeling er 24.09.21.

Slik utfører du selvtest   

Vaksinering
Det er Oslo Kommune som har ansvar for covid-19 vaksineringen, og SiO Helse tilbyr ikke dette. Her kan du lese mer informasjon om vaksineringen.

Ofte stilte spørsmål og svar
Lurer du på om barn kan teste seg hos oss eller om du kan få en korona-attest? Les ofte stilte spørsmål og svar her.