Velkommen-foreninger

Disse foreningene har fått SiO sitt stempel Velkommen, som viser at de er ekstra gode på inkludering og sosiale arrangementer.

Dette er Velkommen-foreningene

Blindern Rockeswing

Foreningen for alle danseglade studenter ved UiO! Vi holder kurs i tradisjonell swing hver tirsdag i Helga Engs hus, og månedlige dansefester på Chateau Neuf. Vårt formål er å fremme et sosialt miljø rundt dans uten alkoholfokus, og ivareta de norske folkelige swingformene.

Kontakt Blindern Rockeswing

Cinema Neuf

Cinema Neuf viser film tre kvelder i uka. Programmet for hvert semester blir bestemt av våre frivillige. Vi har også opplæring av kinomaskinister og visninger på filmrull.

Kontakt Cinema Neuf

Congregatio Forensis (CF)

CF er startet av og for jusstudenter ved Det juridiske fakultet i Oslo, og skal være det naturlige bindeleddet mellom studentene og den juridiske profesjon. CF arrangerer ulike aktiviteter for å øke interessen og forståelsen av næringsliv og jus i praksis.

Kontakt Congregatio Forensis

Corpsus Juris

Studentorkesteret ved Juridisk fakultet har 20 medlemmer som spiller korpsinstrumenter (treblås, messing og slagverk). Vi har plass til alle, men ønsker oss særlig deg som kan spille instrumenter fra før. Hvis du vil være med, men ikke kan spille noe, lærer vi deg. 

Kontakt Corpsus Juris

Cybernetisk Selskab

Forening ved Institutt for Informatikk, som ønsker å bidra til det faglige og sosiale miljøet ved instituttet. Vi har en rekke arrangementer; fester, filmkvelder, skitur, hyttetur, danskebåttur og galla. Cybernetisk Selskab står også for driften av studentpuben Escape i Ole Johan Dalshus.

Kontakt Cybernetisk Selskab

Effektiv Altruisme UiO

EA UiO følger prinsippene til Effective Altruism-bevegelsen, som har som mål å gjøre mest mulig godt med de ressursene man har, enten det er snakk om tid, penger eller innflytelse.

Kontakt Effektiv Altruisme UiO

FN-studentene UiO

FN-studentene ønsker å engasjere til debatt om internasjonale spørsmål, vekke interesse for FNs arbeid og grunnleggende prinsipper, samt hvordan disse følges i det internasjonale samfunnet. Foreningen hører til på UiO, men er åpen for studenter fra andre læresteder.

Kontakt FN-studentene UiO

Framtiden i våre hender Oslo studentlag

En partipolitisk uavhengig organisasjon som arbeider for et bedre miljø og en mer rettferdig fordeling av verdens ressurser. Livsgrunnlaget vårt er truet både av overforbruk i rike land og utfordringer i fattige land. Studentlaget jobber med disse verdiene i fokus. 

Kontakt Framtiden i våre hender Oslo studentlag

Impro Neuf

Impro Neuf har ukentlige improworkshops som er gratis og åpne for alle. Mandager er workshopen på engelsk, tirsdag på norsk. I tillegg har de forestillinger med den engelske gruppen hver onsdag, og den norske annenhver fredag.

Kontakt Impro Neuf her

Kaffeforeninga

Kaffeforeninga arrangerer regelmessige kaffesmakinger (cuppings) der vi sammen tester spesialkaffe fra de beste brenneriene i Oslo og Norge. Vi organiserer også kurs i diverse bryggeteknikker som pour-over, aeropress, espresso og presskanne. Alle arrangementene er gratis, og er åpne for alle studenter uansett kaffeinteresse.

Kontakt Kaffeforeninga

Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug (KSHB)

En forening som skal fremme interesse for og kunnskap om ølbrygging og ølkultur ved å arrangere kurs i hjemmebrygging, ølsmaking og lignende.

Kontakt Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug

Lilleputtenes maleforening

Lilleputtenes maleforening er en studentforening ved UiO for dem som er interessert i å male miniatyrmodeller. Vi har månedlige samlinger, der vi kan dele engasjementet med andre.

Kontakt Lilleputtenes Maleforening

Litteraturtidsskriftet Lasso

Et ikke-kommersielt tidsskrift med mål om å appellere til litteraturstudenter. Lasso ønsker å bygge formidlingskompetanse hos hele studentmangfoldet ved de ulike litteraturstudiene, samt skape interesse for studenters kunnskap i faget. 

Kontakt Lasso

Naturvernstudentene i Oslo

Foreningen for deg som vil kombinere det sosiale med å gjøre verden et litt bedre sted. Her skjer alt fra grønn pils til debatter og foredrag, fest og hyttetur og en aksjon i ny og ne. 

Kontakt Naturvernstudentene i Oslo

Norsk Start Oslo

Vårt mål er å skape en sosial møteplass hvor studenter og personer med fluktbakgrunn kan bli kjent og lære av hverandre, samtidig som man bidrar til viktig integreringsarbeid. Dette gjør vi gjennom å arrangere sosiale treff gjennom semesteret.

Kontakt Norsk Start Oslo

OSI E-Sport

OSI E-sport skal være for alle, ikke bare de som ønsker å spille i konkurranser, så de fyller semesteret med spillkvelder, LAN og andre sosiale arrangementer etter ønske fra medlemmene. 

Kontakt OSI E-Sport

OSI Gruppedans

OSI Gruppedans arrangerer kurs i ballett, hiphop, moderne og jazz. Hvert semester avsluttes med show på Chateau Neuf hvor vi viser frem koreografiene vi har jobbet med dette semesteret for et publikum.

Kontakt OSI Gruppedans

OsloMet Gaming

Arrangerer LAN-fester for studenter i Oslo og Akershus, i tillegg til jevnlige planlagte mindre arrangementer for spillintresserte.

Kontakt OsloMet Gaming

Realistforeningen (RF)

Realistforeningen er studentforeningen for alle ved Det matematisk naturvitenskapelige fakultet ved UiO. Foreningens formål er å skape et godt og aktivt studentmiljø.

Kontakt Realistforeningen (RF)

SAIH Blindern - Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond

SAIH støtter utdannings- og opplæringsprosjekter i Latin-Amerika, det sørlige Afrika og i Myanmar. I Norge driver SAIH med informasjonsarbeid om Nord/Sør-spørsmål blant studenter og akademikere. 

Kontakt SAIH Blindern

Samfunnet Bislet

En studentbar drevet av studenter, stort sett fra OsloMet - Storbyuniversitetet. 

Kontakt Samfunnet Bislet

Samfunnsvitenskapelig Fakultetsforening (SVFF)

Foreningen jobber for å fremme det sosiale miljøet på tvers av instituttene ved det Samfunnsvitenskapelige Fakultetet. 

Kontakt SVFF

Skeivt Studentforum

Skeivt Studentforum skal bidra til å skape en inkluderende og fordomsfri møteplass for skeive studenter, uansett hvordan man identifiserer seg.

Kontakt Skeivt Studentforum

Strikk og Drikk Oslo

Strikk og drikk er en forening for alle studenter i Oslo. Her møtes vi hver tredje uke for å strikke og drikke. Ta med deg ditt foretrukne håndarbeid og bli med!

Kontakt Strikk og Drikk Oslo

Studentorchesteret Biørneblæs

Biørneblæs går verken i rekker eller i takt, men vektlegger både musikalske, ikke-musikalske og sosiale aktiviteter. De spiller konserter, gjør spilleoppdrag og reiser på turer både i inn og i utland. Biørneblæs spiller sammen hver torsdag kl 19 i kjelleren på Fysikkbygget.

Kontakt Studentorchesteret Biørneblæs

UiO Gaming

UiO Gaming er en forening med hovedfokus på å danne et inkluderende fellesskap rundt videospill og e-sport. 

Kontakt UiO Gaming

Savner du en forening?

Hvis ingen av disse foreningene fanger din interesse så finner du en oversikt over alle foreningene i Oslo her. Du kan også sende en epost til foreninger@sio.no, så vil vi hjelpe deg med å finne den perfekte foreningen for deg.

Finn flere foreninger

Vil din forening ha Velkommen-stempelet?

Er deres forening en inkluderende og åpne, og rekrutterer hele året? Da kan dere kanskje bli Velkommen-forening! 

Les mer om hvordan man får Velkommen-stempelet her
Install this webapp on your iPhone: tap and then Add to home-screen