Overføring av styre og verv

Her finner du ressurser som kan gjøre overgangen til et nytt verv, eller et helt nytt styre, litt lettere.

Tips til deg som er ny i vervet

Trenger du en oversikt over hva du burde huske i overtakelsen av vervet? Vi har samlet en oversikt over de viktigste avklaringene du bør ha orden på.

Få tipsene her

Hva er en vitebok, og hvorfor trenger vi en?

Når det skjer et skifte i styret, er det viktig at kunnskapen ikke går tapt. Da er det lurt å ha en vitebok, hvor man samler viktig informasjon. På den måten slipper du å finne opp hjulet på nytt hver gang. 

Slik lager du vitebok

Generalforsamling

Hvordan holder man egentlig generalforsamling? Er det noe vi MÅ gjøre, og hva betyr det når noe blir vedtatt?

Tips til Generalforsamlingen

Brønnøysundregistrene

Skal dere oppdatere foreningen i Brønnøysundregistrene? Her har vi samlet informasjon om de ulike delene som er viktig når dere skal registrere eller endre noe i registrene.

Finn ut mer

Personvern og GDPR

Som frivillig organisasjon er det viktig å beskytte medlemmenes sensitive informasjon og følge personvernregler ved å sette opp en personvernerklæring. Alle ansatte og frivillige bør være klar over disse reglene og følge dem.

Sjekk ut Frivillighet Norges tips til personvern og GDPR

Attest til verv

Gjennom foreningslivet etablerer man nettverk, får erfaring, ferdigheter og styrker kompetansen på mange områder. Når du er ferdig i vervet ditt er det fint å kunne bruke kompetansen til å søke jobb. Da trenger du en attest.

Hvordan lager jeg attest?
Endre navn på forening?

Passer ikke foreningsnavnet med aktiviteten dere driver med lenger, eller har dere lyst til å starte opp igjen en gammel forening i ny drakt?

Endre navn?

Oppdatert 06.06.23