Book en veiledning

Vi kan svare på spørsmål om stort og smått, og veilede om for eksempel hvordan dere søker om penger eller gjennomfører en generalforsamling.Vi har kontorer på UiO på Blindern og på OsloMet, men vi møter dere også gjerne på deres eget lærested, om det er enklere. Her kan du avtale et møte eller en veiledning.Du kan også ta kontakt direkte med den du vil møte. Se hvem som jobber i SiO Foreninger og hva våre ekspertområder.Vi har også samlet mange nyttige artikler, regnskapsmaler og andre maler, og mange andre ressurser for deg som driver en forening.

Skreddersy et kurs til din forening

Foreningens styre kan også bestille korte kurs innen forskjellige temaer. Kurset legger opp til høy medvirkning fra dere underveis, og foreningen din står i sentrum. Vi anbefaler å velge 1-3 temaer, og at alle temaene blir gjennomført på én ettermiddag/kveld.Ta kontakt med oss på foreninger@sio.no for å bestille en kurspakke. Under er temaene vi kan holde kurs i. Ta gjerne kontakt dersom dere ønsker kursing i andre temaer, så skal vi se om det lar seg gjøre.

Våre ulike kurs

Delta på kurs og arrangementer

Vil du bli tryggere som leder, forstå mer av markedsføring eller lære å sette opp et regnskap? Da bør du ta en titt på kursene våre.Kursene er en fin mulighet for å møte andre med lignende verv som deg, i tillegg til at du får kunnskap som er nyttig for både foreningen din og deg. I tillegg til kurs som er rettet mot spesifikke verv, holder vi også Lunsjpåfyll 1-3 ganger i semesteret. Dette er et én-times lunsjarrangement med en nyttig og aktuell tematikk over en matbit.Se hvilke kurs og arrangementer vi holder dette semesteret og hva de inneholder. Her kan du også melde deg på.

Bruk #minforening

Bruk emneknaggen #minforening når dere poster bilder av studentforeningen deres på Instagram. Hver uke velger vi ut et bilde som vi poster på SiOs Instagram under #ukasforening. Det er en fin måte å vise frem foreningen for potensielle medlemmer.Hvert semester kårer vi dessuten én vinner som får 3.000 kroner til et sosialt tiltak for foreningens medlemmer. 

Del arrangementene i vår eventkalender

Som studentforening kan dere bruke eventkalenderen til SiO, der dere kan dele foreningens aktiviteter gjennom semesteret. Dette er en perfekt mulighet til å få flere studenter til å komme på arrangementene, enten det er et rekrutteringsmøte, en slippfest eller en konsert. 

Bruk tjenestene på Mine Foreninger

Dere må oppdatere informasjonen i Mine Foreninger hver 6. måned for å beholde statusen som aktiv forening. Aktive foreninger kan blant annet booke rom, delta på kurs og Foreningsdager og søke om penger fra Kulturstyret.Dette kan dere gjøre i Mine Foreninger:

  • Bruk medlemsregisteret til å holde oversikt over medlemmene deres
  • Søk om penger fra Kulturstyret
  • Rediger informasjonen om dere som vises i foreningsoversikten
  • Legg til og fjern kontaktpersoner
  • Legge inn arrangementene deres i arrangementskalenderen

Delta på foreningsdager

Hver semesterstart arrangerer vi, i samarbeid med lærestedene, Foreningsdager på UiO og OsloMet. Dette er store rekrutteringsmesser hvor dere står på stand og flere tusen studenter kommer innom. Påmelding åpner 2-3 måneder før arrangementet holdes, følg med her på nettsiden vår og på Facebook.