Drive forening

Å drive en forening på en god måte krever både innsikt og innsats. På denne siden finner du gode tips som gjør jobben litt lettere.

Ledelse og styrearbeid

Som leder har du mange personer du skal forholde deg til, og som skal forholde seg til deg. Du trenger å vite hva som skal til for å drive foreningen godt, rekruttere og ta vare på medlemmer. Men også hvordan du skal gjennomføre en generalforsamling eller sikre en god overgang til et nytt styre.

Rekruttere og ta vare på medlemmer

Medlemmer er viktig for alle foreninger. Som leder skal du vite hvordan du tar godt vare på medlemmene foreningen har, samtidig som man skal rekruttere nye. Les våre beste tips til å rekruttere og ta vare på medlemmer.

Arrangementsplanlegging

Det er mye å tenke på når du skal planlegge et arrangement. Vi har samlet gode ressurser og tips for å arrangere både eksterne og interne arrangementer.

Overføring mellom styrer

Når et nytt styre velges, er det avgjørende at viktig kunnskap ikke forsvinner, samt at tilganger og rettigheter overføres videre. Kanskje skal dere endre navn på foreningen, eller kanskje du skal holde generalforsamling for første gang. Slik går overgangen til et nytt styre litt lettere.

Bli med på kurs!

Er du ny i styret, eller ny som leder? SiO Foreninger har en rekke gratis kurs for deg som er aktiv i forening. Kursene våre kan gjøre den hverdagslige driften av foreningen litt enklere. Her får du praktisk trening og gode tips, enten du er interessert i ledelseskurs, markedsføring eller økonomi. 

Se vårt kurstilbud

Økonomi

Det er mye å tenke på når du skal få foreningens økonomi til å gå rundt. Blant annet er det viktig å vite hvordan du setter opp et regnskap og budsjett, og hvordan du søker om støtte til foreningen. Vi har samlet de mest vanlige spørsmålene man har om foreningens økonomi.

Lederakademiet

Som leder må du beherske mange ulike oppgaver. Du må blant annet delegere, sette mål og styre etter dem, se menneskene rundt deg og forstå foreningen din. 

I Lederakademiet tar vi for oss disse temaene bit for bit, slik at du kan utvikle deg til en enda bedre leder. I tillegg kan du velge mellom ulike fagmoduler som er relevant for deg og din forening.

Les mer om Lederakademiet

Sosiale medier

Profilarbeid og kommunikasjon har mye å si for hvordan foreningen oppfattes, og sosiale medier er en viktig kanal for å nå ut til nye medlemmer. Det er viktig å sørge for at all informasjon om foreningen er tilgjengelig, og at nye potensielle medlemmer får vite hva som skjer i foreningen din. Her har vi samlet gode tips til markedsføring og sosiale medier. 

Bruk vår eventkalender!

Skal dere holde et arrangement? Enten dere skal arrangere quiz, festival eller prøvetrening, så kan dere legge ut arrangementet i vår eventkalender.

Legg ut arrangement

Grafisk design

En tydelig profil og god grafisk design kan hjelpe med å tydeliggjøre hva foreningen din står for. Vi har samlet noen gode tips – enten du skal lage ny logo eller lurer på hvilke farger som passer sammen.

Har du hørt om Velkommen-foreninger?

Dette stempelet gir vi til foreninger som er ekstra gode på inkludering og sosiale arrangementer! Foreningene har forpliktet seg til å være åpne for alle, hele semesteret. De skal også ha jevn sosial aktivitet og ekstra fokus på det sosiale miljøet.

Les mer om Velkommen

Oss i SiO Foreninger

I SiO Foreninger jobber det 5 faste rådgivere. Vi jobber med å tilrettelegge for, veilede og promotere foreningslivet i Oslo.

Bli kjent med oss

Oppdatert 26.09.23