Bli med! Meld deg som faddervakt!

Faddervaktordningen helgen 20. og 21. august er et initiativ fra Velferdstinget i Oslo og Akershus, UiO, OsloMet, BI, Høyskolen Kristiania og SiO. Målet er å bidra til at studiestart i august blir en fin opplevelse for studentene, med trygge og gode rammer også i koronasituasjonen. Har du lyst til å bidra? 

Jeg vil bli faddervakt!

Faddervakt-web

Som faddervakt er du med å bidra til at studiestart blir en trygg og god opplevelse for nye studenter, faddere og andre som er ute i byen.

«Tilbakemeldingene vi får fra studentene når vi er ute er veldig positive, og vi opplever at vi gjør en viktig jobb. Vi håper både studenter og ansatte vil være med som faddervakter i år også.»

Trond Morten Trondsen, direktør SiO Helse

Meld deg som faddervakt og bli med å stå på stand på Youngstorget eller i Spikersuppa fredag 20. eller lørdag 21. august fra kl 22.00 til kl 04.00. Klokkeslettene kan endre seg avhengig av skjenketidene i Oslo i tidsrommet. Du kan gjerne melde deg på sammen med en venn. 

Som faddervakt er du med å stå på stand, dele ut vannflasker, antibac og litt å spise, og være tilstede for studenter som er ute på byen. I tillegg vil vi være synlige i bybildet med grupper av faddervakter som går i de mest populære områdene.

«Faddervakten var hyggelig, fordi vi ble et veldig godt lag med de andre faddervaktene, Natteravner, og andre som deltok.»   
Sitat, faddervakt

Her er kort beskrivelse av smitteverntiltakene under arrangementet:

  • Brief av frivillige ved oppstart
  • Rutine for smittevern og sikkerhet er utarbeidet og sendes Faddervaktene i forkant av arrangementet
  • Fordeling av oppgaver

Tilgjengelig for faddervaktene:

  • Antibac
  • Engangshansker
  • Smittefrakker
  • Munnbind
  • Fleece jakker 

Faddervaktordningen er inspirert av tilsvarende tiltak i Bergen, Agder og Trondheim, samt Lykkepromille-prosjektene. Vi ønsker å være synlig og til stede, og å vise at vi bryr oss.

Fadderukene får tidvis kritikk for alkoholbruk i sosiale sammenhenger. Gjennom faddervaktordningen ønsker vi å bidra til at nye studenter får en god opplevelse denne helgen.

I 2019 delte faddervaktene ut boller og bananer til sultne takknemlige forbipasserende i Spikersuppa og ved fontenen på Youngstorget.

I 2019 delte faddervaktene ut boller og bananer til sultne takknemlige forbipasserende i Spikersuppa og ved fontenen på Youngstorget.

«Jeg synes dette er en kjempefin ordning for å bidra til trygghet under fadderuken.»
Sitat, faddervakt

Faddervaktordningen er frivillig og henvender seg til studenter og ansatte ved høyere utdanning som ønsker å bidra til at studiestart blir en trygg og god opplevelse for nye studenter, faddere og andre som er ute i byen.

Jeg vil bli faddervakt!