Bli med! Meld deg som faddervakt!

Faddervaktordningen helgen 19. og 20. august er et initiativ fra Velferdstinget i Oslo og Akershus, UiO, OsloMet, BI, Høyskolen Kristiania og SiO. Målet er å bidra til at studiestart i august blir en fin opplevelse for studentene, med en varm velkomst og trygge og gode rammer. Har du lyst til å bidra? 

Jeg vil bli faddervakt  

Faddervakt-web

Som faddervakt er du med å bidra til at studiestart blir en trygg og god opplevelse for nye studenter, faddere og andre som er ute i byen.

«Tilbakemeldingene vi får fra studentene når vi er ute er veldig positive, og vi opplever at vi gjør en viktig jobb. Vi håper både studenter og ansatte vil være med som faddervakter i år også.»

Trond Morten Trondsen, direktør SiO Helse

Meld deg som faddervakt og bli med å stå på stand på Youngstorget eller i Spikersuppa fredag 19. eller lørdag 20. august fra kl 22.00 til kl 04.00. Du kan gjerne melde deg på sammen med en venn. 

Som faddervakt er du med å stå på stand, dele ut vannflasker og litt å spise, og være tilstede for studenter som er ute på byen. I tillegg vil vi være synlige i bybildet med grupper av faddervakter som går i de mest populære områdene.

«Faddervakten var hyggelig, fordi vi ble et veldig godt lag med de andre faddervaktene, Natteravner, og andre som deltok.»   
Sitat, faddervakt

Her er kort beskrivelse av hva du er med på under arrangementet: 

  • Brief ved oppstart
  • Stå på stand og dele ut vann og litt å spise til studenter
  • Gå faddervakt i gruppe med andre frivillige
  • Være tilgjengelig for en prat eller noen hyggelige ord
  • Bidra til å få nye studenter til å føle seg velkommen

Faddervaktordningen er inspirert av tilsvarende tiltak i Bergen, Agder og Trondheim, samt Lykkepromille-prosjektene. Vi ønsker å være synlig og til stede, og å vise at vi bryr oss.

Fadderukene får tidvis kritikk for alkoholbruk i sosiale sammenhenger. Gjennom faddervaktordningen ønsker vi å bidra til at nye studenter får en god opplevelse denne helgen.

I 2019 delte faddervaktene ut boller og bananer til sultne takknemlige forbipasserende i Spikersuppa og ved fontenen på Youngstorget.

Her deler faddervaktene ut boller og bananer til sultne takknemlige forbipasserende i Spikersuppa og ved fontenen på Youngstorget.

«Jeg synes dette er en kjempefin ordning for å bidra til trygghet under fadderuken.»
Sitat, faddervakt

Faddervaktordningen er frivillig og henvender seg til studenter og ansatte ved høyere utdanning som ønsker å bidra til at studiestart blir en trygg og god opplevelse for nye studenter, faddere og andre som er ute i byen.

Jeg vil bli faddervakt