SiO-boligene er for deg som er student på universitets-eller høgskolenivå og flytter inn før du fyller 35 år. Før du kan søke om studentbolig, må du velge profil. Vi har egne boliger som passer enten du vil bo alene, med kjæresten eller med barn. Single kan søke om hybel og 1-roms leilighet, mens par og barnefamilier kan søke om par- og familieleiligheter. Etter å ha valgt profil får du opp en liste med boliger du kan søke på.

Tilrettelagt bolig
Hvis du søker om tilrettelagt bolig, må du sende med dokumentasjon som viser at du har behov for denne typen bolig. Dette kan for eksempel være en legeerklæring. Da vil du bli prioritert ved tildeling av bolig i henhold til tildelingsreglementet vårt. Dersom vi ikke får nødvendig dokumentasjon, vil du stå på vanlig venteliste.
For at vi skal kunne hjelpe deg og tilrettelegge slik at du får det du trenger, er det viktig at du gir oss informasjon om behovene dine. Det kan for eksempel være automatisk døråpner, rampe etc. Inne i selve boligen er det NAV Hjelpemiddelsentral som har ansvar for å tilrettelegge for deg.

 

Her vil du få opp boligene du kan søke på. Fyll gjerne opp hele listen (maks 6), og inkluder gjerne en uspesifisert bolig. Uspesifisert bolig betyr at du søker på hvilken som helst av våre boliger, ved hvilken som helst av våre studentbyer eller studenthus.  Da øker sjansene dine for å få et sted å bo. Husk at sentrumsnære boliger er populære og ofte har venteliste, så det kan være lurt å også søke på store studentbyer som Kringsjå og Sogn med mange boliger. Flere av studentbyene og -husene våre har boliger som er tilrettelagt for rullestolbrukere. Ta kontakt med oss hvis du ønsker å søke på en av disse boligene eller hvis du har andre funksjonsnedsettelser som krever tilrettelegging.

Se våre boliger

Hvis du søker om uspesifisert bolig (altså hvilken som helst bolig der det er ledig), øker sjansene dine for å få en bolig betraktelig. Når du har flyttet inn, kan du søke om å bytte bolig hvis du ønsker, og og vi vil etterkomme din ønsker så langt det er praktisk mulig

I august har vi som regel ingen ledige boliger, men i månedene juni og juli er det mange som flytter ut. Søker du bolig og setter innflyttingsdato i en av disse månedene, er det større sannsynlighet for at du får den boligen du ønsker deg mest. Husk at du kan søke på studentbolig hele året. Når du er beboer, som vil bytte bolig, vil vi etterkomme dine ønsker så langt det er praktisk mulig bortsett fra ved semesterstart. Her kan du lese mer om hvilke grupper som prioriteres i boligkøen, og reglene som gjelder for dette.

Last ned reglene som gjelder

Søk så tidlig som mulig, senest når du søker om studieplass. Du vil få en kvittering på skjermen om at søknaden er mottatt hos oss. Når søknaden din har blitt godkjent, vil du få en bekreftelse på e-post. Du kan endre søknaden etter at den er sendt på Min side – du beholder allikevel plassen din på ventelisten.

Det er dessverre vanskelig å si når du vil få svar på søknaden din. Dette kommer blant annet an på når på året du søker, og om noen med prioritet står i kø samtidig med deg. Vårt beste råd er å sjekke e-posten din ofte (det er her du vil få beskjed) – og være litt  tålmodig.

Dersom du ikke er i gruppen som er prioritert i starten av høstsemesteret, er det lurt å søke om bolig med kontraktstart fra juni eller juli.

Se hvem som har prioritet

Hvis du får tilbud om studentbolig, vil du få beskjed på e-post om at kontrakten din ligger på Min side. Denne må du skrive under på og laste opp til oss innen fristen som er datert på boligtilbudet du har fått tilsendt, hvis ikke går tilbudet om bolig til den neste på ventelisten. Får du ikke den boligen du hadde håpet på, er det uansett lurt å takke ja. Når du har flyttet inn, kan du søke om å bytte bolig hvis du ønsker det og og vi vil etterkomme dine ønsker så langt det er praktisk mulig. Husk også å betale depositumet. Takker du nei, mister du plassen din på ventelisten. Du kan selvfølgelig søke på  nytt, men da vil du komme bakerst i køen.

 

 

Nøkkelen til din nye studentbolig henter du i kundesenteret. Du må hente nøkkelen din innen 14 dager fra kontrakten starter. Hvis du ikke har anledning til å komme innen disse 14 dagene, må du gi beskjed til oss. Gir du ikke beskjed,  vil vi tilby din bolig til en annen student.  

Den måneden du flytter inn, vil husleiefakturaen komme rundt den 17. Den vil da bestå av husleie for både for den første måneden din (som du er midt i) og den neste måneden.  

Parkeringsbevis ved innflytting
Hvis du skal flytte inn tingene dine med bil, kan du kontakte kundesenteret og få en midlertidig parkeringstillatelse gjennom Apcoa sin parkeringsapp. Du vil få en kode og veiledning til appen når du henter nøklene.

NB! Vær obs på at ikke alle våre studenthus / -byer har parkeringsplasser.

Når du har fått studentbolig, er det lurt å sette seg inn i hva som finnes i lokalmiljøet, hvordan man kommer seg til studentbyen og hva som gjelder av praktisk info på hvert enkelt sted.

I studenthus bor mange sammen på liten plass og det er viktig å ta hensyn og respektere hverandre. Her kan du gjøre deg kjent med hvordan hverdagen i studentbolig er allerede før du flytter inn

Vi håper du vil trives i din nye studentbolig. Husk også at dersom du ønsker det kan du bytte bolig og søke om framleie i den perioden du bor hos oss. Lykke til!

Finn din studentby Hente nøkler Kontakt oss

Velkommen! I studenthus bor mange sammen på liten plass og det er viktig å ta hensyn og respektere hverandre. Mer informasjon om hverdagen i en studentbolig finner du her. Husk at du også kan bytte bolig og søke framleie i den perioden du bor, det kan du også lese om under Hverdagen i studentbolig. Håper du vil trives hos oss!

Gode tips til deg som er ny

Husk oppsigelsestiden på enten 2 eller 3 måneder når du vil flytte ut. Det kan være lurt å lese seg opp om ting som flyttevask. Takk for nå!

Når du skal flytte ut