Felleskjøkken og renhold av dette er ditt ansvar.

Vaskeuke
  • Vaskeuken for felleskjøkken går på rundgang. På felleskjøkkenet ditt finner du en oversikt over når det er din tur, med tilhørende ukenummer. Finnes det ikke oversikt på ditt kjøkken, gi beskjed til ordensvaktene.
  • Dersom det er en bolig i din korridor som står tom, har alle som deler felleskjøkkenet felles ansvar for renholdet i den uken som tilhører boligen. 
  • Dersom du selv er bortreist har du ansvar for å bytte vaskeuken din med noen andre.
  • Er det vanskelig å samarbeide, kan dere få hjelp av ordensvaktene
  • Det er ditt ansvar å kjøpe inn rengjøringsprodukter. Her kan du se våre tips til hvilke renholdsprodukter som kan være lurt å bruke.
Oppgaver i vaskeuken
  • Søppel må kastes hver dag. Husk å bære søppelet helt ut. Les mer her om hvordan du på hvordan du skal sortere søppelet ditt.
  • Oppvaskkum, bord, benkeplater og fliser, undersiden av skapene holdes ryddig og rengjort.
  • Søppelskap, andre fellesskap og skapdører må rengjøres både utvendig og innvendig.
  • Rengjøring av gulv.
  • Sørge for at korridor / andre fellesarealer og eventuell balkong er fri for søppel, tørkestativ etc.
  • Holde kjøleskap og fryser ryddig og rent. Kaste ødelagt mat.
  • Komfyr vaskes utvendig og innvendig, inkludert stekeplatene.
  • Rengjøring av ventilator på innsiden og utsiden. Ikke glem filteret. Skitten og fettet ventilator utgjør brannfare.

Du er selv alltid ansvarlig for egen oppvask, uavhengig av om det er du som har vaskeuke eller ikke. 

Hvordan følger vi opp ditt felleskjøkken?
  • Ordensvaktene gjennomfører jevnlige sjekker av alle felleskjøkken. En tommelfingerregel er at alle kjøkken skal være så rene og ryddige at du skal kunne lage deg mat der uten å måtte vaske først. Vi følger opp kjøkken hvor dette ikke er tilfelle.
  • Utover det daglige renholdet som beboere selv har ansvar for på felleskjøkken, gjennomfører SiO i tillegg en grundig hovedrengjøring på alle felleskjøkken en gang i året, hvor vi vasker tak, vegger, bak komfyren o.l.
Tips:
  • Det kan være lurt å kalle inn til et kjøkkenmøte der dere blir enige om felles løsninger; for eksempel innkjøp av rengjøringsmidler, hvem som eier hva, hva som er greit å dele, hvor ting skal ligge o.l.
  • Følg med på maten din i skap, kjøleskap og fryser. Kast gammel mat. Oppbevar gjerne tørrmat (mel, pasta, havregryn etc.) i plastposer eller plastbokser.