• 65 Singelleiligheter
  • 46 Parleiligheter
  • 290 Hybler
  • T-bane, Trikk, Buss
  • Sentral

Vestgrensa er en moderne og forholdsvis ny studentby med god standard på hybler og leiligheter. Herfra har du bare noen få minutters spasertur til Blindern, treningssentret Domus Athletica ligger rett utenfor døren din, T-banen går like i nærheten og tar deg til hjertet av Oslo på bare noen få minutter. Her har du med andre ord det meste innen rekkevidde.

UiO startet bygging av Livsvitenskapsbygget  i nærområdet februar 2019. Dette er et stort prosjekt. Bygget skal stå ferdig i 2024 og inkluderer opparbeiding av flotte uteområder. Det vil periodevis bli utført støyende arbeider mens arbeidene pågår. Her kan du lese om prosjektet.

I april - juni 2020 vil de jobbe med følgende arbeider:

• Spuntarbeider (innboring av stålrør)
• Stabilisering av grunn
• Grave- og rørarbeider
• Betongarbeider

Arbeidstider:
Stabiliseringsarbeider:                    Mandag – fredag Kl. 06.00 – 22.00
Andre arbeider:                                Mandag – torsdag Kl. 07.00 – 19.00

Det er forventet noe støy og vibrasjoner i forbindelse med disse arbeidene. Prosjektet sier at de kontinuerlig vil overvåke støynivået, støv og rystelser på omkringliggende arealer for å sikre at de holder seg innenfor gjeldende lover og regler.

T-banen går like i nærheten fra studenthuset, både fra Forskningsparken og Ullevål Stadion. Det finnes også trikk og flere busslinjer i området.

Vestgrensa Studentby har blitt bygget i to omganger. Det første huset sto ferdig i 1999 og det andre i 2011. Husene har heis, to takterrasser, syv etasjer og til sammen 401 hybler og ett- og to-roms leiligheter. Du vil dele bad maks én annen student og kjøkken med enten en eller tre personer. Noen av leilighetene er tilrettelagt for rullestolbruk og begge bygningene har vannbåren oppvarming med radiator.

Se boligtyper

Fra studenthuset er det fem minutter å gå til Ullevål stadion med matbutikk, post, apotek og massevis av andre butikker. Rett utenfor døren ligger treningssenteret Athletica Domus med et stort treningstilbud og ikke minst svømmehall. I tillegg har du kort vei både til Nordmarka og Sognsvann hvis friluftstrangen skulle melde seg.

Trimveien 6 har sitt eget vaskeri som ligger i kjelleren. Det er også her du reserverer vasketid og betaler for å bruke maskinene. Hyblene og leilighetene i Trimveien 8 har vaskemaskiner på alle bad.   

Sykler parkeres i det utvendige sykkelskuret eller i sykkelstallen i Trimveien 6. 

I studentbyens nabobygg ligger et eget parkeringshus for bil. Det er Aimo Park som administrerer utleien av parkeringsplassene. Les mer om ordningen og hvordan du skaffer deg parkeringsplass.

Postboksene er plassert i inngangspartiet. Husk å merke den med fullt navn når du flytter inn.

Noen av boligene i studenthuset har egen bod, mens andre deler. Alle bodene ligger i kjelleren og er merket med romnummer.

Brannvarslingsanleggene i studentbyen er koblet direkte mot Oslo Brann- og Redningsetat (OBRE). Dersom du utløser en unødig brannalarm, vil du bli belastet med beløpet OBRE fakturerer for utrykningen.
Les mer om brannsikkerheten her .

Vestgrensa Studentby har automatsikringer. Lyspærer til boligen din kjøper du selv, men hvis pærene går i felleskjøkkenet melder du fra til oss via Min side. 

Som beboer i Trimveien 8 kan du bruke den felles takterrassen. Det viktig å vise hensyn til de andre i studenthuset, også på takterrassen. Det betyr at du ikke må grille, røyke eller riste tepper her.