• 69 Hybler
  • Sentral

Studenterhuset Schultz’ gate er et særpreget studenthus med mye historie i veggene. Er du glad i omgås andre mennesker? Da kan dette studenthuset være noe for deg. Studenterhuset Schultz’ gate ligger sentralt til på Fagerborg og har dobbeltrom og enkeltrom med felleskjøkken og fellesbad. Du vil først få plass i et dobbeltrom som du deler med en annen beboer. Tildeling av enkeltrom skjer etter ansiennitet.

Når du flytter inn i huset er det tradisjon at du deltar i en festkomite de to første semestrene. Dette studenthuset passer for deg som ønsker å bidra til felleskapet og ønsker å delta på dugnader og allmøter som arrangeres. Dette er en boform hvor du bor tett på de andre i huset.

Bygningen har historiske sus og tradisjonsrik form med store, gode rom, høy takhøyde og store vinduer som gir mye lys.

Obs! Ønsker du å søke på bolig her, bør du sende en kort beskrivelse av deg selv på e-post via kontaktskjemaet på sio.no sammen med søknaden. Her er det nemlig slik at beboerne selv er med på å plukke ut hvem som får tilbud om bolig.

Fellesrom
Studenthuset har flere fellesrom som du kan bruke. Her finnes stue, balkong, musikkrom, trimrom og lesesal.

Bildene av boligene er kun eksempler på hvordan planløsning og utseende kan være i denne boligtypen.

Les mer om hverdagen i studentbolig her

Det er kun 7 minutters gangavstand til Bislett og 5 minutter til Bogstadveien hvor det går bytrikker. Uansett hvor i Oslo du har tenkt deg finnes det en forbindelse fra Majorstuen – som ligger 10 minutter fra studenthuset. Herfra går det T-bane, trikk og busslinjer til de fleste kriker og kroker av byen

Huset har i dag 69 beboere som bor på både enkeltrom og  dobbeltrom. Huset har fire kjøkken og åtte bad som deles av studentene som bor i huset. Felleskjøkkenet har hvitevarer bortsett fra kjøleskap som du må skaffe selv og ha på rommet ditt.

Se boligtyper

Fra Fagerborg har du gangavstand til Blindern, Barrat Due, Menighetsfakultetet, Politihøgskolen og flere andre av SiOs studiesteder. Studenthuset ligger midt i smørøyet mellom Bislett, livlige Bogstadveien, Marienlyst og trivelige Stensparken. Fra Fagerborg er altså veien kort vei til alt hjertet måtte begjære, og enda litt til.

Studenthusets vaskeri ligger i kjelleren. Du reserverer vasketid og betaler i vaskeriet.

Det er gateparkering utenfor studenthuset. Kommunale parkeringsbestemmelser gjelder.

Sykkelen parkerer du i sykkelboden som ligger i kjelleren. 

Studenthuset har ikke private boder, men fellesboder på loftet som deles mellom flere beboere

Brannvarslingsanleggene i studentbyen er koblet direkte mot Oslo Brann- og Redningsetat (OBRE). Dersom du utløser en unødig brannalarm, vil du bli belastet med beløpet OBRE fakturerer for utrykningen.
Les mer om brannsikkerheten her.

Gi oss beskjed til vaktmesteren på huset hvis lyspærene i fellesarealene går. Hvis sikringene går, kontakt husansvarlig for studenthuset.

I din egen hybel/leilighet, gang, bad og WC og felleskjøkken, må du selv skifte lyspærer. I andre fellesarealer er det vi i SiO Bolig som er ansvarlige for å skifte pærer. Hvis du oppdager lyspærer som har gått i disse fellesarealene, kan du gi beskjed på Min side.

Studenthuset har flere fellesrom som du kan bruke. Her finnes stue, balkong, musikkrom, trimrom og lesesal.

Hvis du har en bolig med balkong, er det viktig å vise hensyn til de som bor rundt deg. Det betyr at du ikke må grille, røyke, riste tepper på balkongen, eller bruke den til oppbevaring.