• 69 Hybler
  • Sentral

Studenterhuset Schultz’ gate er et særpreget studenthus med mye historie i veggene. Er du glad i omgås andre mennesker? Da kan dette studenthuset være noe for deg. Studenterhuset Schultz’ gate ligger sentralt til på Majorstuen og byr på dobbeltrom og enkeltrom med felleskjøkken og fellesbad.

Uansett hvor i Oslo du har tenkt deg finnes det en forbindelse fra Majorstuen – som ligger 10 minutter fra studenthuset. Herfra går det T-bane, trikk og busslinjer til de fleste kriker og kroker av byen.

Huset har i dag 69 beboere som bor på både enkeltrom og  dobbeltrom. Huset har fire kjøkken og åtte bad som deles av studentene som bor i huset. Felleskjøkkenet har hvitevarer bortsett fra kjøleskap som du må skaffe selv og ha på rommet ditt.

Se boligtyper

Fra Fagerborg har du gangavstand til Blindern, Barrat Due, Menighetsfakultetet, Politihøgskolen og flere andre av SiOs studiesteder. Studenthuset ligger midt i smørøyet mellom Bislett, livlige Bogstadveien, Marienlyst og trivelige Stensparken. Fra Fagerborg er altså veien kort vei til alt hjertet måtte begjære, og enda litt til.

Studenthusets vaskeri ligger i kjelleren. Du reserverer vasketid og betaler i vaskeriet.

Det er gateparkering utenfor studenthuset. Kommunale parkeringsbestemmelser gjelder.
Sykkelen parkerer du i sykkelboden som ligger i kjelleren. Husk å merke sykkelen din med klistremerke som du får i kundesenteret.

Studenthuset har ikke private boder, men fellesboder som deles mellom flere beboere. Bodene ligger i samme korridor som hybelen din. Du må selv skaffe hengelås til boden.

Brannvarslingsanleggene i studentbyen er koblet direkte mot Oslo Brann- og Redningsetat (OBRE). Dersom du utløser en unødig brannalarm, vil du bli belastet med beløpet OBRE fakturerer for utrykningen.
Les mer om brannsikkerheten her.

Du må selv kjøpe lyspærer til boligen din. Gi oss beskjed på Min side hvis lyspærene i fellesarealene går, så skifter vi dem. Hvis sikringene går, kontakt husansvarlig for studenthuset.

Studenthuset har flere fellesrom og som beboer her kan du bruke både tv-stue, balkong, musikkrom, snekkerbod, biljardbord, bordtennisbord, mørkerom til sort/hvit-fremkalling, trimrom og lesesal.

Hvis du har en bolig med balkong, er det viktig å vise hensyn til de som bor rundt deg. Det betyr at du ikke må grille, røyke, riste tepper på balkongen, eller bruke den til oppbevaring.