• 22 Familieleiligheter
  • 91 Hybler
  • Trikk, Buss
  • Sentral

Sofienberg Studenthus ligger på Grünerløkka som er et av Oslos mest populære bystrøk. Her vrimler det av kaféer, spisesteder og små spesialbutikker. Trikker og busser går like utenfor døren dersom du har tenkt deg videre inn i eller ut av sentrum.

Studenthuset består av to bygg; ett hybelhus for single og en bygård med familieleiligheter. Bygningene vender mot en stor og koselig bakgård hvor barna kan leke og de voksne kan kose seg på en benk i solveggen.

Les mer om hverdagen i studentbolig her

Både bytrikk og busser går til og fra sentrum bare to kvartaler unna studenthuset.

Studenthuset har 91 møblerte hybler i Skjeldrups gate. Disse har eget bad og felleskjøkken med stor veranda. I Sverdrups gate ligger studenthusets andre bygg som rommer 21 umøblerte leiligheter for familier med barn.

Se boligtyper

Studenthusets to bygninger vender inn mot et koselig gårdsrom som blir en flott uteplass i sommerhalvåret. Det ligger også flere fine byparker i området og ikke minst er Botanisk Hage på Tøyen en fantastisk grønn lunge. Ellers ligger kaféene, butikkene og spisestedene tett i tett og vil du helt ned i Oslo-gryta er du bare en liten spasertur unna.

Studentbyens fellesvaskeri ligger i 1. etasje i Skjeldrups gate. Her kan du se hvordan du reserverer tid og betaler.

Studenthuset har sykkelparkering i sykkelskuret i bakgården og i sykkelstativer i Sverdrups gate. Husk å merke sykler og barnevogner med klistremerke som du får på kundesenteret. Det er gateparkering for biler utenfor studenthuset og her gjelder kommunale parkeringsbestemmelser.

Bodene til hyblene i Skjelderups gate ligger på loftet og det er én fellesbod per korridor. Leilighetene i Sverdrups gate har hver sin loftsbod.

Brannvarslingsanleggene i studentbyen er koblet direkte mot Oslo Brann- og Redningsetat (OBRE). Dersom du utløser en unødig brannalarm, vil du bli belastet med beløpet OBRE fakturerer for utrykningen.
Les mer om brannsikkerheten her.

Sofienberg Studenthus har automatsikringer. I Skjelderups gate er det et sikringsskap i hver korridor, mens leilighetene i Sverdrups gate har sikringsskap i hver leilighet.

I din egen hybel/leilighet, gang, bad og WC og felleskjøkken, må du selv skifte lyspærer. I andre fellesarealer er det vi i SiO Bolig som er ansvarlige for å skifte pærer. Hvis du oppdager lyspærer som har gått i disse fellesarealene, kan du gi beskjed på Min side.

Det er det viktig å vise hensyn til de som bor rundt deg, også når du bruker balkongen. Det betyr at du ikke må grille, røyke, riste tepper her eller bruke balkongen til oppbevaring.