• 119 Singelleiligheter
  • 213 Familieleiligheter
  • 234 Parleiligheter
  • 2021 Hybler
  • T-bane, Buss
  • Kort vei til marka

15 minutter fra Oslo-gryta ligger Kringsjå Studentby med frisk luft, uendelige turløyper og Sognsvann og Nordmarka som nærmeste naboer. Her ligger med andre ord alt til rette for en aktiv livsstil året rundt. Like i nærheten finner du også Norges Idrettshøgskole.

Og får du lyst på en tur til sentrum, har T-banen hyppige avganger rett ved studentbyen.

Kringsjå studentby har gjennomgått en omfattende oppgradering de siste årene. Utviklingen har blant annet bygget på innspill vi fikk i en spørreundersøkelse sendt til alle beboere på Kringsjå høsten 2017.

I studentbyen har SiO Athletica et treningssenter og har du lyst på noe godt å spise eller å treffe venner kan du gjøre det på Union864 som er drevet av SiO Mat og Drikke.

Det finnes to nye, store vaskerier i studentbyen. Det ene finner du i Olav M. Troviks vei 70 og det andre ligger i et eget bygg mellom Olav M. Troviks vei 18 and 24. Den sistnevnte kaller vi Vaskeripaviljongen.

Hvis du ikke vil studere i boligen din, kan du ta en tur til lesesalen i Olav M. Troviks vei 70.

Vi vil fortsette utviklingen av studentbyen og årene som kommer vil vi rehabilitere og bygge flere studentboliger på Kringsjå Studentby. Vi starter neste byggetrinn i 2. kvartal 2022, og byggetiden er estimert til å vare i 3 – 4 år.  Det vil bli bygget inntil 8 nye bygg som vil romme ca. 500 leiligheter; ca. 400 ett-roms- og ca. 100 to-romsleiligheter. Vi vil også utvikle uteområdene videre. Målet er å skape en levende studentby for alle som bor der. Det innebærer at beboere i studentbyen vil oppleve støy fra byggeprosjekter. På denne siden kan du til enhver tid finne oppdatert informasjon om byggeprosjekter i Kringsjå Studentby.

Les mer om hverdagen i studentbolig her

Fra Kringsjå T-banestasjon går det T-bane med hyppige avganger som tar deg til Oslo sentrum på 15 min. Det går flere bussruter og nattbuss like ved studentbyen.

Kringsjå Studentby er vår største studentby. Her finner du over 2200 boliger i alle prisklasser som passer både single, par og familier.

Se boligtyper

Kringsjå Studentby ligger nord for sentrum og har Sognsvann og Nordmarka som nærmeste naboer. Her er det med andre ord gode turmuligheter året rundt. I studentbyen finner du også en matbutikk, treningssenteret Athletica Kringsjå og spisestedet Union864. På området ligger det barnehager, en gratis treningspark og barne- og ungdomsskole.

Det finnes to nye, store vaskerier i studentbyen. Det ene finner du i Olav M. Troviks vei 70 og det andre ligger i et eget bygg mellom Olav M. Troviks vei 18 and 24. Den sistnevnte kaller vi Vaskeripaviljongen. Her kan du lese mer om hvordan du reserverer maskin og betaler for klesvasken.

 

Det er parkeringsmuligheter for bil flere steder på Kringsjå Studentby. Betaling og informasjon om ordning finner du her.

I forbindelse med byggeprosjektet på Kringsjå Studentby med oppstart i andre kvartal 2022 vil det være færre parkeringsplasser i studentbyen. For informasjon om kapasitet på parkeringsplasser, se Aimo Parks nettside www.Aimopark.no eller appen som du finner på App Store (iOS) og Google Play (Android). 

Det er parkeringsstativer for sykler på studentbyen. Det er også noen barnevognskur.

Postkassen din finner du i inngangspartiet til bygget ditt.

Du må selv merke postkassen din tydelig med navnet ditt og melde adresseendring til Posten. Her kan du lese Postens informasjon til deg som er student og melde adresseendring.

I Olav M. Troviks vei 70 har Kringsjå Studentby en egen lesesal med nettilgang. Du bruker adgangskortet ditt for å komme inn i lesesalen. Åpningstid er alle dager mellom kl 07.00 - 23.00.

De aller fleste boligene har egen bod i kjelleren eller i umiddelbar nærhet til der du bor. Husk å skaffe en hengelås til boden når du flytter inn. Noen boliger har fellesbod og da henger nøkkelen på felleskjøkkenet.

Brannvarslingsanleggene i studentbyen er koblet direkte mot Oslo Brann- og Redningsetat (OBRE). Dersom du utløser en unødig brannalarm, vil du bli belastet med beløpet OBRE fakturerer for utrykningen.
Les mer om brannsikkerheten her

I din egen hybel/leilighet, gang, bad og WC og felleskjøkken, må du selv skifte lyspærer. I andre fellesarealer er det vi i SiO Bolig som er ansvarlige for å skifte pærer. Hvis du oppdager lyspærer som har gått i disse fellesarealene, kan du gi beskjed på Min side.

Hvis du har en bolig med balkong, er det viktig å vise hensyn til de som bor rundt deg. Det betyr at du ikke må grille, røyke, riste tepper på balkongen eller bruke den til oppbevaring.