Hva slags behandling tilbyr dere?
Vi tilbyr kortvarig behandling av lettere psykiske plager. Vi har også eksamensangstkurs, kurs i depresjonsmestring m.m. Se våre kurs her.

Hvorfor kan jeg ikke sende dere epost?
Grunnet lovfestede krav til behandling av sensitiv informasjon og helseopplysninger kommuniserer vi ikke om psykiske vansker per epost. Du er velkommen til å ta kontakt med oss per telefon eller ved direkte oppmøte i åpningstiden.

Kan jeg gå i behandling hos dere i stedet for på DPS?
Hvis du allerede er vurdert å ha rett på behandling ved en DPS eller har hatt flere behandlingsforløp i spesialisthelsetjenesten er det som regel der du skal motta behandling. Om du er i tvil, kan det være lurt at du snakker med fastlegen din. De fleste synes det er slitsomt å skulle bytte behandler underveis, så om du vet at du trenger langvarig behandling anbefaler vi at du snakker med fastlegen om hvor du skal henvises.

Kan jeg gå hos dere og samtidig gå hos en annen psykolog/psykiater?
Nei, du går bare i behandling ett sted. Som regel gir dette best resultat, og de aller fleste opplever det som forvirrende å ha to behandlere samtidig.

Jeg ruser meg, men klarer det ikke trappe ned eller slutte, kan dere hjelpe meg? Ruspoliklinikkene har det beste tilbudet for de som har vansker med rus. For de aller fleste er dette et gratis tilbud. Kontakt fastlegen din for en henvisning.

Jeg trenger en erklæring, kan jeg få det ganske raskt?
Vi utsteder bare erklæringer for pasienter som er i aktiv behandling hos oss. Hvis du trenger en sykemelding bør du kontakte fastlegen din. Vi skriver ikke erklæringer og uttalelser for pasienter vi ikke er kjent med. Tidligere pasienter kan få kopi av journal etter å ha fylt ut samtykkeskjema, kom innom i god tid hvis du vet at du trenger kopi av din journal.

Jeg er i en akutt krise, og trenger hjelp med en gang. Hva gjør jeg? Er situasjonen akutt, kan du henvende deg på legevakten i Storgata 40. Du kan også kontakte Sosial og ambulant akuttjeneste (SSA) på tlf 23487090. SSA har døgnåpen telefon og gir bistand ved krise, traumer, ulykker og gir oppfølging dersom noen har blitt utsatt for vold eller overgrep. De kan også bistå med råd og veiledning og har ambulant utrykning.

I tillegg har alle de distriktpsykiatriske sentrene (DPSene) i Oslo akutteam som vanligvis gir time samme dag, og hvor du kan henvende deg avhenger av hvilken bydel du bor i.

DPS Groruddalen, AHUS: bydel Alna, Grorud og Nittedal kommune.
Akutteam: Jerikoveien 28 b, tlf 23141955.

DPS Nydalen, OUS: bydel Bjerke, Sagene og Nordre Aker.
Akuttenheten: Gullhaugveien 12 i Nydalen, tlf 23023300

Lovisenberg DPS, Lovisenberg sykehus: bydel Gamle Oslo, Grunerløkka og St.Hanshaugen.
Akutteamet: Hagegata 32, 1.etasje (Tøyen torg) Tlf: 24074500.

DPS Søndre Oslo, OUS: bydel Østensjø, Nordstrand og Søndre Nordstrand. 
Akuttenheten: Helga Vaneks vei 6,1281 Oslo, tlf 99216529/23023000

Vinderen DPS, Diakonhjemmet: bydel Frogner, Vestre Aker og Ullern.
Akutteam: Forskningsveien 7, tlf 22498474.