Vi gratulerer Uninite som vinner av Kristian Ottosen-prisen 2016!

Konkurransen i år har vært tøff og fondsstyret har hatt en krevende jobb med å plukke ut årets vinner blant de fem finalistene. Til slutt var det Uninite som stakk av med prisen og prispengene på 300.000 kr.

Hva er Uninite?

Uninite er en digital tjeneste som kobler mennesker som ønsker å bo sammen, basert på deres personlighet og felles interesser. Tjenesten kombinerer prinsipper fra AirBnB, Match.com og Facebook sammen med Artificial Intelligence. Tjenesten skal fungere både innenfor land og på tvers av landegrensene. På lang sikt ønsker Uninite å bruke denne teknologien til å skape interaksjon i den virkelige verden ved å forene mennesker på alle områder av livet. På det pressede boligmarkedet i Norge skal tjenesten hjelpe til at personer velger bosted utfra gode boforhold og ikke bare tilbud om plass.

Bak prosjektet står Christian Wierød og Øyvind Hasund Dahl, som møtte hverandre i forsvaret. Christian har bakgrunn fra Universitetet i Oslo og Øyvind går på Bjørknes.

Les mer om Uninite her.

Fondsstyrets begrunnelse:

Uninites idé er en digital tjeneste som kobler sammen studenter som søker bolig. Fondsstyret har lagt vekt på at Uninite har en tydelig visjon, og kombinerer en god idé med et bærekraftig opplegg. Tjenesten fungerer både som en egen plattform men kan også integreres i eksisterende utleiesystemer. Forretningsidéen treffer godt både utfordringer i boligmarkedet, ensomhet blant studenter og har et sterkt potensiale for å bli en bærekraftig virksomhet.

Den offisielle overrekkelsen av prisen vil foregå under studiestart.

vinnere_m_styreleder