Har du lyst til å bo i studentbolig til høsten? Les våre beste tips til deg :)

1. Få oversikt
Vi har mange forskjellige boliger som passer for single, par og familier. På nettsiden kan du velge din profil, og se hvilke boliger som passer for deg. I boligoversikten kan du også lese om de forskjellige studentbyene og studenthusene, sammenligne boliger og se hva som er inkludert i husleien. Når du har bestemt deg for hvilke boliger du har lyst til å søke på, kan du fylle ut søknadsskjemaet. Du trenger ikke registrere deg på Min side for å søke om bolig. 

2. Søk tidlig
Vi anbefaler deg å søke studentbolig så tidlig som mulig. Ønsker du bolig til semesterstart i august, er det lurt å søke samtidig som du sender søknaden om studieplass til lærestedet.

3. Søk på flere boliger
Dersom du søker på flere boliger er det større sjanse for at du får bolig. Noen av boligene våre er veldig populære, og vi har alltid ventelister på disse. Dette gjelder spesielt sentrumsnære nyere 1-romsleiligheter og 3- og 4-roms leiligheter. Har du barn vil det lønne seg å søke på 2-roms leilighet i tillegg til 3- og 4-roms, fordi våre største leiligheter er de mest populære.

4. Flytt inn i juni eller juli
I juni og juli er det mange som flytter ut fra boligene sine, og søker du bolig med innflytningsdato i disse månedene, er det større sannsynlighet for at du får den boligen du ønsker deg aller mest. I august er det mange som flytter inn til oss, og vi har som regel fulle hus. Ønsker du studentbolig til starten av høstsemesteret, bør ønsket innflytningsdato være senest 1.august.

5. Takk ja til annen bolig
Dersom du ikke får tilbud om den boligen du ønsker deg aller mest, kan det være lurt å takke ja til en annen bolig. Bor du hos oss kan du søke om internflytting. Interne søkere blir prioritert fremfor eksterne søkere (unntatt ved semesterstart), og dermed kan det bli lettere få den boligen du ønsker deg.

Kanskje du vil bo her på Sogn Studentby?