SiO Helse tilbyr ikke lenger hurtigtest. For deg som bor på Kringsjå eller Sogn Studentby tilbyr vi selvtest. Flere studiesteder tilbyr også selvtest til sine studenter, sjekk ditt studiested for informasjon.

Her finner du viktig informasjon til deg som har tatt Covid-19 Antigen hurtigtest.

Hvor finner du prøvesvaret?
Hvis du tester positivt på Antigen hurtigtest blir du kontaktet på telefon innen 20 minutter etter prøvetaking. Deretter blir du kontaktet av smitteoppsporings-team som gir utfyllende råd og informasjon. Hvis du tester negativt blir du ikke kontaktet. Vi oppfordrer deg til å holde deg på området i 20 minutter etter prøvetaking.

Hva gjør du ved positivt prøvesvar på hurtigtest?
En positiv hurtigtest for personer som ikke har symptomer, eller kjent eksponering for smitte bør bekreftes med vanlig koronatest (PCR). Denne bør tas på SiO sin teststasjon på Frederikkeplassen på Blindern. Du behøver ikke bestille time i forkant.

Du må deretter gå i isolasjon. Les mer om dette på FHI sine nettsider.

Hva gjør du ved negativt prøvesvar på hurtigtest?
Hurtigtesten gir kun et «øyeblikksbilde» ved prøvetaking. Det er viktig at du tar vanlig koronatest om du får sympotomer og/eller blir definert som nærkontakt til en smittet person. Det er viktig at du overholder smittevernsregler selv om du får et negativt prøvesvar.

SMS-varsling
Etter at du har tatt hurtigtesten vil du få en SMS-varsling fra Helsenorge. Denne kan komme opptil flere timer senere, så denne kan du se bort fra.