Hvem kan ta selvtest?
Er du student og har betalt semesteravgift til SiO kan du ta selvtest hos SiO Helse. Du trenger ikke å ha fastlege hos oss for å teste deg.

Hvor henvender jeg meg, og når?
Det må ha gått minst to uker siden mulig smittetidspunkt før du tar testen. For gutter må det ha gått minst én time siden siste vannlating.

Vi har åpent drop-in-tilbud hverdager på Blindern, i Oslo sentrum og i Nydalen.

Hvordan går jeg frem?

  1. Henvend deg i resepsjonen (se åpningstider over) og si at du ønsker å ta en selvtest
  2. Vent på venterommet til du blir ropt opp
  3. Etter at du har svart på noen få spørsmål av legen eller helsesykepleieren, tar du med testutstyret og gjennomfører testen på toalettet.
  4. Kvinner får utlevert vaginalpensel og menn får en beholder for urinprøve
  5. Før du drar, leverer du prøven din i en luke som er skiltet for prøve-avlevering
  6. Prøvesvaret sjekker du på fürstpasient.no

Smittevern
Du kan ikke komme til våre lokaler dersom du har symptomer på luftveisinfeksjon, er i karantene eller har annen pågående mistanke om covid-19. Vi ber deg vennligst om å holde avstand og vaske hender eller bruke hånddesinfeksjon tilgjengelig i våre lokaler. Vi oppfordrer til bruk av munnbind. Ledsager kan kun følge med inn i venterommet dersom dette er forhåndsavtalt.

Hvilke andre seksuelt overførbare infeksjoner kan jeg teste meg for?
Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen blant unge mennesker. Ofte kan man være smittet uten å merke det selv. Vi tilbyr også drop-in-testing for gonoré, HIV, syfilis og hepatitt. Dersom du tenker at problemstillingen din krever en gynekologisk undersøkelse av lege, må du bestille time. Timebestilling hos lege gjelder for de som har fastlege i SiO Helse.

For mer informasjon les her.