SiO følger koronasituasjonen nøye og er opptatt av å legge til rette for en trygg studietilværelse. Med økende smitte i Oslo, gjør vi i SiO det vi kan for å bidra til godt smittevern for å snu trenden. Vi er med på dugnaden!

Smittevernstiltak i SiO
SiO Helse
SiO Helse har ordinære åpningstider og har åpnet teststasjon for COVID-19. Vi følger de til enhver tid gjeldende smittevernregler gitt av helsemyndighetene. SiO Helse har:

 • Bredt tilbud av digitale helsetjenester tilpasset koronasituasjonen og utvidet bruk av videokonsultasjoner
 • Teststasjoner for COVID-19 på Frederikkeplassen (UiO) og på OsloMet. Les mer om SiO Helses testtilbud her.


SiO Bolig
SiO Bolig fokuserer på trivsel og smittevern for de over 10 000 studentene som bor i studentbolig hos oss, og har:

 • Regelmessig desinfisering av oppganger og korridorer
 • Håndsprit i bygg og vaskerier
 • Løpende informasjon til beboere med fokus på smittevern
 • Individuell utdeling av nøkler og adgangskort
 • Ekstra oppfølging av studenter som deler fellesareal som bad og kjøkken

Les mer om smitteverntiltak hos SiO Bolig her.

SiO Athletica
SiO Athletica har ordinære åpningstider og strengt fokus på smittevern:

 • Påbudt booking av all treningstid i studio, svømmehall, hos PT eller på gruppetrening og kurs. Slik styrer vi antall som trener samtidig, og muliggjøre effektiv smittesporing.
 • Strenge smittevernregler og god informasjon på treningssentrene
 • Utdeling av sprayflasker med rengjøringsmiddel til alle som trener. Påbud om å ha med eget håndkle.
 • Avstand i resepsjoner, garderober og dusjer. Avstandsmarkeringer og sperrebånd er satt opp, samt pleksiglass i resepsjonene.
 • Utvidet vask på arealer og utstyr. I tillegg til daglig vask av hele senteret blir det også gjennomført vask av utstyr og arealer mellom bookingtidspunktene gjennom hele åpningstiden.

Les mer om SiO Athleticas tiltak her.

SiO Mat og Drikke
På grunn av mindre studenter på campus, er dessverre ikke alle våre serveringssteder åpne enda. Se hvilke steder som holder åpent her. På våre serveringssteder er det:

 • Strengt fokus på smittevern på alle stedene som holder åpent, med Antibac ved inngangen, økt renhold, avstandsmarkering og redusert antall sitteplasser.
 • Salg av ferdigpakket varmmat og salater i stedet for buffet
 • Ny funksjon i Mitt SiO-appen der man kan bestille og hente ferdigpakket mat, betale med kort eller Vipps, og ha oversikt over klippekort og kampanjer

Se mer informasjon om smittevern og bestilling her.

Alle våre gjester må ha munnbind tilgjengelig, og bruke dette når det ikke er mulig å holde 1 meters avstand. Fra og med tirsdag 10. november serverer vi ikke alkohol i våre serveringssteder etter forbud fra Oslo Kommune.

Vi ber alle våre gjester bruke Mitt SiO-appen når man handler slik at vi har kontaktinformasjon for eventuell smittesporing. Hvis man ikke handler med Mitt SiO-appen kan man registrere navn og telefonnummer via QR-kode som er tilgjengelig i alle våre serveringssteder, eller ta kontakt med våre medarbeidere for manuell registering.

SiO Foreninger
SiO Foreninger har en viktig rolle for det sosiale studentlivet. Mange studentforeninger lurer på hvordan de kan drive foreningsvirksomhet i koronatiden. SiO foreninger driver derfor opplæring i hvordan man kan drive studentforeninger digitalt i stedet for å ha fysiske møter. Les mer her.

SiO Barnehage
I våre barnehager er det strengt fokus på smittevern, og blant annet er barna er delt inn i mindre grupper.

SiO Kundeservice
SiO Kundeservice har iverksatt en rekke tiltak for å redusere kø og ansamlinger av studenter. På kundesenteret brukes Antibac, plexiglass ved skranken, god merking, vektere som styrer kø ved på større innflyttingsdager, begrensning på antall inne med mer.

Det benyttes også nøkkelbokser for utlevering av nøkler til nye beboere slik at man unngår å møte opp på kundesenteret, og studenter må booke tid for å få studentkort.

Karrieresenteret ved UiO
Karrieresenteret tilbyr veiledningstjenester per video og telefon, og holder ukentlige webinarer via Zoom. Ta kontakt på karriere@sio.no eller tlf. 22 85 32 52 for å booke avtale.