SiO Bolig følger situasjonen tett og følger de råd og anbefalinger som gis fra Folkehelseinstituttet. Vi gjør oppmerksom på at vi fortløpende vurderer nye tiltak etter hvert som situasjonen endrer seg. Informasjonen på denne siden vil oppdateres fortløpende.

Vi ber alle beboere som blir satt i karantene eller hjemmeisolasjon om å kontakte SiO Kundeservice på 22 85 32 00, slik at vi får oversikt over eventuelle tilfeller av koronasmitte i studentboligene.

Vi får mange spørsmål om fra våre beboere om dagen. Her kan du lese ofte stilte spørsmål og svar.

Flytte inn?
Kundesenteret vårt på Blindern er stengt for besøkende. Det betyr at du som skal flytte inn i studentbolig må hente nøkkelen din fra nøkkelboks på studentbyen du skal flytte til eller utenfor kundesenteret. Du vil få informasjon på mail i forkant av innflyttingsdagen om hvor du skal hente nøkkelen din.

Karantene og isolasjon når man deler fellesarealer  
De som deler felleskjøkken og/eller bad med noen som er i hjemmekarantene kan leve som normalt og gå på skole eller jobb. Vær likevel observant for feber og luftveisymptomer.

Dersom du deler fellesarealer med noen som er i hjemmeisolasjon som følge av bekreftet koronavirusinfeksjon eller symptomer på dette, regnes du som nærkontakt og skal ha hjemmekarantene i 10 dager etter at du sist hadde kontakt med personen som er smittet. Dette kan oppsummeres med to eksempler:

  • Person B bor sammen med person A. Person A tester positiv og settes i isolasjon. Person B må da i karantene.
  • Person A har karantene. Person B har ikke karantene og kan gå på skole/jobb som vanlig. Dersom A får symptomer kan personene være smittet og må da isoleres. Det betyr at person B skal ha karantene.


Forskjell på hjemmekarantene og hjemmeisolasjon
Hjemmekarantene betyr at du kan gå ut av studentboligen din, men anbefales å unngå nær kontakt med andre. Det betyr å:

  • ikke gå på jobb eller skole
  • unngå reiser og ikke ta offentlig transport
  • unngå andre steder der man lett kommer nær andre
  • ikke gå i butikk eller bruke fellesvaskeri
  • minimere bruk av felleskjøkken

Hjemmeisolering betyr at du skal holde deg hjemme. I samråd med lege vil det vurderes hvem som kan hjelpe deg med nødvendige innkjøp.

For deg som bor i studentbolig og deler fellesarealer med andre betyr det at du må holde deg på rommet ditt. Du må minimere bruk av felleskjøkkenet, så pass på å ha noe mat inne i boligen din og lag enkle måltider der. Besøk på fellesbad skal begrenses til det som er høyst nødvendig. Pass på å ha noe mat inne i boligen din og lag enkle måltider der.

Dersom du ikke har eget bad og må benytte fellesbad, er det viktig at du bruker din egen såpe og ditt eget håndkle etter at du har vasket hendene.

Når du er i hjemmekarantene eller hjemmeisolasjon kan du ikke benytte fellesvaskeriet på studentbyen.

Råd til de som deler fellesarealer
Personer som er i hjemmekarantene og ikke har symptomer på luftveisinfeksjoner anses å utgjøre en lav risiko for videre smitte. Når man deler felleskjøkken og/eller bad med andre er det viktig å følge råd for håndhygiene og andre grunnleggende smitteverntiltak. God håndhygiene med hyppig håndvask med såpe og vann anbefales, spesielt etter toalettbesøk, før matlaging og måltider.

Dersom du deler fellesarealer med noen som er i hjemmeisolasjon er det viktig å være nøye med hyppig rengjøring av fellesarealer som kjøkken og bad. Vask overflater som baderomsservant, toalett, dørhåndtak og kjøkkenbenk. Du kan benytte vanlige renholdsmidler til dette. God håndhygiene med hyppig håndvask med såpe og vann anbefales, spesielt etter toalettbesøk og før matlaging og måltider. Husk også å vaske hender om du er i kontakt med den som er hjemmeisolert, etter at du har vært på felleskjøkken og fellesbad og før du forlater studenthuset.

Mistanke om smitte
Dersom du mistenker at du kan være smittet av covid-19, skal du teste deg. Se oppdaterte testkriterier hos Folkehelseinstituttet. Du kan teste deg hos SiO Helse

Slik avtaler du testing
For å avtale tidspunkt for testing, må du ringe SiO Helse på telefon 22 85 33 00 mandag til fredag kl. mellom 08.15 og 11.00 og mellom kl. 12.30 og 14.30. Du får beskjed om oppmøtested og oppmøtetidspunkt når du bestiller testing.

SiO Helses teststasjon er et supplement til Oslo kommunes testtilbud. Ved manglende ledig time, kan du også bestille koronatesting via Oslo kommune. Det er gratis å ta testen.

Prøvesvar
Prøvesvaret sjekker du enkelt selv på helsenorge.no eller på furstpasient.no én til to dager senere. Dersom du ikke har norsk personnummer, må du ringe SiO Helse for å få svar.

Får du påvist koronavirus, blir du ringt opp av bydelens smittevernteam for oppfølging. Vi ber deg også om å melde fra til SiO ved å kontakte SiO Kundeservice på 22 85 32 00, slik at vi får oversikt over eventuelle tilfeller av koronasmitte i studentboligene.

Trenger du akutt helsehjelp?
Kontakt legevakten på 116 117. Ved fare for liv og helse ring 113.