Studentlivet byr på mange store spørsmål, og det man kanskje hyppigst blir møtt med er hva man skal spise til middag, uke etter uke. Et annet spørsmål man da kan begynne å stille seg selv, er: hvorfor gjøre det vanskelig når man kan gjøre det enkelt? Og hvem har sagt at enkelt trenger å bety nudler, havregrøt og Grandiosa? Hvorfor ikke tilegne seg tilfredsstillelsen av å lage egen pizza, eller pai som en ekte brite? Her får du fire retter med kun seks ingredienser – man kommer langt med mindre!

Våre seks ingredienser for kreativ kost:
Kylling, ost, tomat, tortillalefser, søtpotet og salat.

Kyllingwrap:

  1. Stek kyllingfileten(e) og krydre som du vil.
  2. Varm tortillalefsa i mikrobølgeovnen.
  3. Fyll tortillalefsa med kylling, salat, tomat og ost. Rull den sammen, og kutt i to.
  4. Legg litt salat ved siden av, og nyt.
Kyllingwrap med kylling og salat

Shepherds pie:

  1. Kutt opp kylling i biter og stek.
  2. Kutt opp søtpotet i terninger, og kok til de er møre. Hell av vannet, og tilsett en spiseskje smør (valgfritt).
  3. Bruk stavmikser og lag søtpotetmos!
  4. Fordel mosen utover i en ildfast form og legg oppi kyllingen, før du topper med ost!
  5. Stekes til osten er gyllen og fin (15 minutter burde holde) på 200 grader. Server med salat
Shepherds pai med søtpotet og kylling

Tortillapizza:

  1. Sett stekeovnen på 200 grader.
  2. Lag hjemmelaget tomatsaus ved å mose tomater og krydre som du vil. Smør sausen utover tortillalefsa.
  3. Kutt opp kylling i biter, og stek den. Legg de ferdigstekte kyllingbitene på tortillalefsa.
  4. Topp med ost!
  5. Sett pizzaen inn i ovnen og la den steke til osten er gyllen, ca. 7-10 min
Tortillapizza med hjemmelaget tomatsaus og kylling

Kyllingfilet med søtpotetfries:

  1. Kutt opp søtpotet i strimler, bland i olje og fordel dem utover et stekebrett. Stekes på 200 grader i en halvtimes tid.
  2. Stek kyllingfileten og krydre som du vil.
  3. Kutt opp salat og tomat.

Kyllingfilet med søtpotet-fries og salat

Bon Appétit