Dating trenger ikke være dyrt, stivt eller høytidelig. Det kan heller bli festlige tilskudd til et studentliv preget av rutiner, så hvorfor ikke ønske høsten velkommen med litt fyr og flamme? Her har du fem forslag til studentvennlige dater!

#1 Små retter, sterke følelser
Hvis du vil imponere daten din med et unikt sted, bør du ta med deg vedkommende til Izakaya – en tapas- og cocktailbar med småretter og alkohol fra Japan. Stedet er bortgjemt i et portrom og litt vanskelig å finne: her legges altså mystikkens fundament for daten med det samme – like før den brytes opp av følelsen av å plutselig være inne i en stemningsfull og intim bar. Her kan dere teste ut diverse småretter, der dere får valuta for pengene ved å dele på maten, samt romantisk kapital med alle mulighetene til å casually komme nær den andres hånd. Her vil det være nok av samtaleemner rundt dere å ta tak i: alt fra icebreakere som kamasutra-illustrasjoner på veggen til diverse plakater og annen populærkultur. Kos dere med umami i munnen, sake i glasset og varme blikk over bordet!

#2 Game Night
Ønsker du spenning og gode muligheter for adrenalin og konkurranseinstinkt som utvikler seg til å bli en cocktail av lidenskap, latter og kroppskontakt? Sett romansen på spill og ta med deg daten din på en aktiv spillkveld! Prøv musikkbingo på Rebell – med låter fra 70-, 80- og 90-tallet, test ut arkade-spillene og shuffleboard på Tilt, spill golf på Oslo Camping. Du kan også booke bord gratis i andreetasjen hos Tijuana, der dere kan få spilt Mario Kart på Nintendo 64 eller Switch, eller 21 forskjellige spill til Retro SNES – et perfekt oppsett for oppglødde hyl, nostalgi og intensitet. Topp det hele med å spille om noe; som for eksempel forutsetninger for neste potensielle date eller nærmeste potensielle sengekos, runder i baren eller runder på dansegulvet – sistnevnte er gratis og gøy!

Spill og øl kan være alt du trenger for en skikkelig stemningsfull date-kveld!

#3 Cafékino
Hvorfor ikke kombinere kaffe og kino i en langt mer rimelig og intim atmosfære? Last ned noe på laptopen på forhånd (eller dra til et sted med god Wifi), og sett dere godt til rette i et koselig hjørne av en kaffebar – gjerne en med gratis eller rimelig påfyll, eller med varme pledd i en lun bakgård. Finn fram ørepropper, og gjerne noen dere må dele på om du ønsker å ha daten din distraherende nærme.

#4 The classic: movie, dinner, drinks – Vulkan Edition
Noen ganger vil man bare dra på en klassisk date, men blir hindret av studentøkonomiens tilkortkommenhet. Da er det fint å ha kjennskap til en billigere og praktisk versjon – der alle tre stasjonene ligger i samme område!

Kino: Vega er et kulturhus der de holder flere spesialvisninger av filmer hvor relevante personer blir invitert inn til samtale og debatt. Her kan du ha kinodater utenom det vanlige (og med flere intellektuelle tilskudd) til en billigere pris – Vega har også studentrabatt!

Ta med deg daten din på unike filmopplevelser og arrangementer på Vega Kino!


Middag: Ta turen innom Mathallen, der dere kan nyte retter fra en av de mange matstasjonene uten noe formelt press. Hva med å dele kinesiske dumplings? Om du er flink med spisepinner kan du vise at du mestrer denne kunsten (godt håndarbeid tar seg som regel alltid godt ut på date). Om ikke, kan du fortsatt lage en sjarmerende scene med å spørre om tips, og best av alt få litt vennlig assistanse.

Billig øl: Like ved Mathallen ligger Fyrhuset; det lille oransje huset med studentvennlige ølpriser og nesten alltid god stemning. Sitt ute med pledd på stedets hyggelige uteservering, eller kos dere inne med stearinlys på bordet eller shuffleboard i andreetasjen. Fyrhuset er det perfekte stedet å la timene fly med en date – uten at det koster deg skjorta! Eller kanskje er det akkurat dét det vil koste deg til slutt :)

Fyrhuset er litt som en felles stue og hage for Oslos studenter, og er et utmerket date-sted!

#5 Down the river
Ønsker du en date med flyt? Å gå tur langs Akerselva har sine fordeler: her har dere en lineær rute dere kan følge i vakker natur med mange flotte stoppesteder underveis – en spirituell og harmonisk date som funker godt på dagtid, og dagtid-date er svært undervurdert! Start ved Frysja og gå den nydelige turen ned til Nydalen, før dere tar en liten pause og nyter hver deres iskrem på en av de mange sitteplassene ved elva. Fortsett nedover til Grünerløkka og stopp opp på Liebling for å spise brunsj; kjør eventuelt en rimeligere versjon med å kjøpe take away-kaffe eller lunsj fra en dagligvarebutikk som dere kan nyte langs elva (eller ha med matpakke!). Avslutt med loppemarked på enten Blå eller i Birkelunden, der dere kan spise vafler (førstnevnte), og gi hverandre en challenge på å finne noe til den andre, som f. eks en bok eller et klesplagg, eller den absolutt minst tiltalende gjenstanden dere kan oppspore – mulighetene er mange!

Ta med deg daten på en koselig tur langs Akerselva