Vi har samlet våre beste tips for opplevelser i Oslo som gir ferie-følelsen, uten å sprenge studentbudsjettet!

Pakk teltet og ta turen til Nordmarka

Weekend på Langøyene
Langøyene er Oslos egen Madagaskar. På øya rett utenfor Oslo er det en stor badestrand, kiosk, sandvolleyball og fotballbane. Om sommeren går det ferje fra Aker Brygge i Oslo (Rådhusbrygge 4) hver time. Båtturen er inkludert i Ruter-billetten din – altså null kroner på transportposten i budsjettet. Det fullt mulig å telte på Langøyene, så ta deg en helgetur, eller kanskje en hel uke hadde vært deilig? Om du ikke har telt selv er det helt sikkert noen du kjenner (eller bor ved siden av) som har et å låne bort.

Fisketur i kano
Det finnes mange idylliske og stille vann i Oslomarka. Og hva er vel mer avslappende enn en fisketur i kano? Stans kanoen midt på innsjøen, hiv ut snøret, len deg tilbake og la fisken komme til deg.  

Svært få studenter har kano, men det kan du for eksempel låne på Bjørnholt gård. De leier ut kanoer rett ved innsjøen Bjørnsjøen i Nordmarka. Det koster 300kr for en dag (150kr per person). Fra Bjørnsjøen kan dere padle til Kikutstua – her er det mulig å kjøpe seg mat om dere ikke får fisk på turen 😉

Ta ferien i Oslo i sommer

Sykkeltur med telt i Nordmarka
Oslomarka er ikke bare skog og lyng, her finner du også flere hundre kilometer med grusveier til sykkeltur.

En perfekt liten sykkeltur er til Øyungen i Nordmarka. Om du ikke orker å sykle hele veien kan du ta 51-bussen til Skar. Fra busstoppet følger du en grusvei oppover bakken til du kommer til sørsiden av Øyungen. Her får du valget mellom en blåmerket sti enten langs nord/øst siden av vannet eller langs sør/vest siden av vannet. Her finner du mange fine teltplasser og i tillegg er det også permanente ildsteder så det vil være mulig å lage bål.  

Lei en kano og jakt etter den perfekte campingplassen


Sleng deg på sykkelen, kjenn den varme sommervinden i ansiktet før stuper ut i den friske innsjøen. Når solen går ned kan dere varme dere rundt bålet – før dere kryper inn i teltet for natta. Her finner du kart over området.

Eller kanskje du kunne tenke deg en tur i Nordmarka med både sykkel, kano og overnatting? Les om når vi pakket teltet og tok turen til Bjørnsjøen med sykkel og kano.

I tillegg til at du på ferie i egen by slipper å stå opp grytidlig for å rekke flytoget, så vil vi påstå at Oslo er en av verdens gøyeste og fineste byer om sommeren!

God sommer!